Hlavní obsah

Fotbalisté Liberce zaplatili za nevyzrálost a nezkušenost

Pasivita v druhém poločase se stala osudnou fotbalistům Liberce při včerejší dohrávce 13. kola se Spartou. Přestože s úřadujícím mistrem Severočeši dlouho vedli, nakonec potřetí v řadě prohráli, a tak Sparta slavila pod Ještědem výhru poprvé od září 2004. „Je to daň nevyzrálosti a nezkušenosti. Konec jsme měli dohrát mnohem lépe,“ čertil se po zápase liberecký útočník Jan Nezmar, který skóre zápasu otevřel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář fotbalistů Liberce David Bičík

Článek

Na jeho trefu však už on ani žádný z jeho spoluhráčů nenavázal, za což domácí draze zaplatili. „Přitom jsme měli spoustu přečíslení a mnoho situací, kdy jsme mohli náš jednobrankový náskok pojistit,“ zlobil se Nezmar. „Zejména brejkové situace krátce po přestávce jsme měli řešit lépe,“ přitakal zachmuřeně trenér Liberce Josef Petřík.

Jeho svěřenci mnohdy při zdánlivě jasně vypadajících situacích volili individuální zakončení místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče. A měli buď vychýlenou mušku, nebo ztroskotali na umění brankáře Blažka. „Na jednu stranu je dobře, že se nebáli vzít klíčové situace na sebe, ale řešení prostě bylo špatné,“ mračil se Nezmar po utkání, z něhož odešel Liberec s drsným knokautem způsobeným trefami Kweukeho a Wilfrieda.

„Protože jsme se posledních dvacet minut strašně zatáhli a nechali hrát střední záložníky Sparty. Neporadili jsme si s důrazem Pražanů v našem pokutovém území a draze za to zaplatili,“ viděl Nezmar. „Ten závěrečný tlak jsme vůbec neustáli. Hlavně Kweukeho jsme nedokázali pokrýt,“ zlobil se Petřík.

Sestava 13. kola podle Sport.cz
Buček (Ústí) - Fabián (Mladá Boleslav), Čelůstka (Slavia), Limberský (Plzeň) - Hubník (Olomouc), Loučka (Jablonec), Opiela (Mladá Boleslav), Kisel (Slavia) - Chramosta (Mladá Boleslav), Wilfried (Sparta), Kalabiška (Brno).

Reklama

Související témata: