Hlavní obsah

U libereckých fotbalistů má kouče Petříka vystřídat Rada

LIBEREC

U libereckých fotbalistů končí po sérii špatných výsledků podle informací ČTK trenér Josef Petřík. Nahradit ho má Petr Rada, který naposledy vedl reprezentaci. Rada by měl být už na středečním tréninku Slovanu, kterému v ligové tabulce patří jedenácté místo s náskokem jednoho bodu na poslední příčku.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Liberce Josef Petřík

Článek

Vedení klubu se dnes odmítlo k situaci na trenérském postu vyjádřit s tím, že tak učiní ve středu.

Petřík podal rezignaci už minulý týden, vedení ji ale nepřijalo a nechalo kouče vést ještě pondělní duel se Spartou. V něm Severočeši vedli až do 83. minuty 1:0, ale pak obhájce titulu duel otočil dvěma trefami a vyhrál 2:1, čímž se zřejmě Petříkův osud na lavičce Slovanu zpečetil.

Petřík trénoval Liberec od loňského listopadu, kdy povýšil z postu asistenta na místo odvolaného kouče Ladislava Škorpila. Předtím už Slovan vedl v letech 1997 a 1998. Pokud se Liberce ujme Rada, objeví se na lavičce poprvé od loňského dubna, kdy skončil u české reprezentace.

Před angažmá u národního týmu Rada v české lize dvakrát působil v Teplicích, vedl i pražskou Slavii a Jablonec. V nejvyšší soutěži má jako kouč bilanci 163 zápasů, 66 výher, 45 remíz a 52 porážek. Rada dnes nebyl telefonicky k zastižení.

Reklama

Související témata: