Hlavní obsah

U fotbalu chci zůstat, říká bývalý liberecký kouč Petřík

LIBEREC

Necelý rok byl Josef Petřík od loňského listopadu hlavním trenérem prvoligových fotbalistů Slovanu Liberec. Svou funkci musel opustit poté, co klub místo něj ve středu angažoval exreprezentačního kouče Petra Radu. „Z fotbalu ale nehodlám odejít a věřím, že nabyté zkušenosti ještě někdy a někde uplatním,“ říká v rozhovoru pro Sport cz. nyní už bývalý liberecký lodivod Petřík.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Josef Petřík

Článek

Máte představu o svojí budoucnosti? Nic konkrétního zatím nemohu sdělit. V úvahu prý připadá, že bych v klubu například zůstal na jiném úseku, než v realizačním týmu „áčka“. Fotbalem se ale chci zabývat i nadále a počítám, že ani nepřestanu sledovat fotbalové dění. Až budoucnost ukáže, do jaké míry se mi podaří uplatnit prvoligové trenérské zkušenosti.

Kdy jste se dozvěděl, že u týmu končíte? V úterý večer. Ale už hned po pondělním zápase se Spartou, který jsme prohráli 1:2, jsem tušil, že asi dojde k trenérské změně. Přece jen to byla třetí porážka v řadě, která nám hodně zkomplikovala situaci v tabulce. V průběhu utkání jsme vedli, ale v závěru nás Sparta dostala pod tlak a skóre otočila. Ocitli jsme se jeden bod od sestupové příčky.

Třináct bodů po třinácti kolech. To je na mužstvo typu Liberce opravdu málo... Samozřejmě, že jsem si představoval lepší bilanci. Slovan by měl hrát výš, než o záchranu. Jako trenér a liberecký patriot cítím zodpovědnost za výsledky týmu. Proto jsem už před deseti dny nabídl rezignaci, kterou ale vedení ještě nepřijalo. Nesplnil jsem vytčený cíl v podobě vítězství nad Spartou ,a to už muselo mít nějaké důsledky.

Co byste řekl ke změnám v kádru, k nimž došlo za vašeho působení na lavičce? Na sklonku zimní přípravy nám odešel tehdejší nejlepší střelec mužstva Blažek do Řecka, v létě ho následovali záložníci Dočkal do Turecka a Frejlach do Baníku Ostrava. Ale naopak přišli Štajner z Hannoveru, obránce Fleišman z Mostu a brankář Bičík ze Slovanu Bratislava.  Všichni tři se okamžitě dostali do základní sestavy, což mě potěšilo hlavně u nezkušeného Fleišmana.

Reklama