Hlavní obsah

Trenér Rada: Jizvy zůstaly, ale trenéřina už mi chyběla

LIBEREC

Fotbalový kouč Petr Rada se po více než roce vrací do akce. Poté, co neuspěl u reprezentačního výběru a musel se pakovat, si ho do svých služeb přivedl prvoligový Liberec. „Od chvíle, co jsem skončil u nároďáku, se o mě nikdo nezajímal. Dva a půl roku jsem netrénoval klub, naposledy Teplice. Mám dost energie a těším se,“ uvedl v rozhovoru pro Právo.

Článek

Víc než rok o vás nebylo slyšet. Z jakého důvodu? Od té doby, co jsem skončil u nároďáku, se o mě nikdo nezajímal. Předtím jsem to jen dostával od médií vyžrat. Teď mám zase práci. I když to zklamání už hodně vyprchalo, jizvy na srdci zůstaly. Musím ale přiznat, že mi trenéřina už chyběla.

Může být výhodou, že jste si svým způsobem odpočinul? To, co jsem prožil, odpočinkem určitě nebylo… Dva a půl roku jsem ale netrénoval klub. Naposledy v Teplicích. Na každodenní práci se těším, ta mi chyběla i u reprezentace. Určitě jsem ji nezapomněl a mám i dost energie. V tom může být výhoda.

Co jste stihl na prvních trénincích s libereckými hráči? Seznámil jsem se s nimi, i když po fotbalové stránce jich drtivou většinu znám. První trénink byl lehčí, druhý už zaměřený na další zápas. Moc se toho předělat nedá, ale jasně jsem mužstvu řekl, co od něj čekám.

Dostal jste od vedení Slovanu konkrétní cíl? Dostat se co nejrychleji z nebezpečných vod, ale v těch se teď v podstatě koupou týmy od sedmé příčky. A na druhé straně je daleko vpředu Plzeň, to všechno je v lize dlouho nevídaná situace.

Zbývají čtyři kola do konce podzimní části. Máte představu, kolik chcete urvat bodů? Pokud možno co nejvíc. Ale čekají nás těžké zápasy. Potřebujeme si vytvořit především klid pro zimní přípravu. Slovan má rozhodně na víc, než je jeho současné postavení. Kádr je kvalitnější, než co předvádí, a tradice klubu i fanoušci si zaslouží víc. Věřím, že to zvládneme.

Bydlíte v Praze, budete tedy na sever Čech dojíždět? Mám v Liberci ubytování, ale uvidím podle situace. O mně je známé, že se ze stresu nejlépe dostávám, když jedu autem. Samozřejmě nejančím… Cestu znám moc dobře z dřívějších let, kdy jsem čtyři roky působil v Jablonci.

Reklama

Související témata: