Hlavní obsah

Plzeň - Teplice 4:2Plzeň ofenzivním uragánem smetla Teplice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Petržela 1 : 0
33. Bystroň 2 : 0
57. Rezek 3 : 0
59. Matula 3 : 1
81. Petržela 4 : 1
84. Vondrášek 4 : 2

PLZEŇ

Famózním ofenzivním představením smetli fotbalisté Plzně sebevědomé Teplice v dnešní předehrávce 14. kola Gambrinus ligy. Díky Horváthovi ještě do poločasu položili základ jasnému vítězství, které jen díky nepřesnosti domácích střelců nebylo výraznější. Západočeši tak jasně ukázali, že první prohra z minulého kola v Mladé Boleslavi jejich tým nezlomila. Triumfem navíc Západočeši ukončili čekání na vítězství v souboji s Teplicemi, které nedokázali porazit v předešlých šesti vzájemných duelech.

Foto: Petr Eret, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z branky do teplické sítě.

Článek

Dvě vydařené standardní situace pomohly fotbalistům Plzně k jasnému vedení už v průběhu první půle. Klíčovým mužem byl v obou případech kapitán Západočechů Pavel Horváth. Nejprve vydařeným centrem z rohu na pravé straně našel hlavu Rezka, který balón prodloužil k Petrželovi pálícímu nechytatelnou dělovku - 1:0. Ještě před přestávkou pak Horváth zvolil jiný signál a míč z rohu tentokrát na levé straně poslal na malé vápno přímo k hlavičkujícímu Bystroňovi - 2:0.

Domácí byli jednoznačně lepší. Neustálým pohybem a krátkými narážečkami motali hlavy hostujícím zadákům, kteří hrozící nebezpečí nestíhali hasit stejně jako domácí pořadatelé pyrotechniku pod domácím kotlem fanoušků slavících trefy svých miláčků.

Jen nepřesná muška Petržely s Rezkem či výborné zákroky Grigara, zejména v případě dvou střel Limberského, držely nad vodou Severočechy. Ti hráli do přestávky naprosto zoufale, kloudně si nepřihráli, nebyli schopni kombinace.

Náskok domácích navíšil kanonýr Rezek

Brzy po přestávce se hosté zdáli zlomení. Nejprve je od třetí inkasované branky po centru Petržely zprava a ráně Bakoše uchránil výborným zákrokem Grigar. Když ale v 57. minutě čelil přesile tří hráčů, byl jeho zákrok proti střele Petržely zbytečný, protože míč se odrazil k nekrytému Rezkovi pohodlně hlavičkujícímu do prázdné branky.

I přes tříbrankové manko drželi Tepličtí domácí borce v nejistotě, protože se střídajícím Liborem Doškem si Plzeňští nevěděli rady. Právě díky přičinění čahouna v dresu Severočechů se k dorážce do prázdné svatyně dostal Matula v 59. minutě a v rozpětí pár minut připravil Došek spoluhráčům další gólové pozice, ale i přes velmi chaotické řešení, Západočeši druhou pohromu odvrátili.

Tříbodovou pečeť mohl dát plzeňskému vítězství Rezek po centru Petržely, ale v 70. minutě z malého vápna odkrytou branku přestřelil. Nicméně devět minut před koncem Petržela z úhlu napálil míč nechytatelně na bližší tyč nečinně přihlížejícího Grigara a bylo rozhodnuto. Vondřáškova trefa už představovala jen kosmetickou úpravu vítězství Západočechů, kteří triumf věnovali tragicky zesnulému fanouškovi Petru Žitníkovi, jenž po minulém domácím představení Plzně zemřel při návratu ze stadiónu pod koly vlaku.

14. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FK Teplice 4:2 (2:0)on-line
Branky: 8. a 81. Petržela, 33. Bystroň, 57. Rezek - 59. Matula, 84. Vondrášek. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Jiřík. ŽK: Petržela, Horváth, Pavlík - Matula, Rosa. Diváci: 6657.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Navrátil, Bystroň, Limberský - Rada - Petržela (86. Brezinský), Kolář, Horváth, Rezek (90+1. Jiráček) - Bakoš (67. Duriš). Trenér: Vrba.
Teplice: Grigar - Siva, Smejkal, Matula, Rosa - Hošek (56. Došek) - Vondrášek, Ljevakovič (77. Zoubele), Stožický (82. Kalivoda), Čajič - Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: