Hlavní obsah

Látal má pochroumaný kotník a neví, kdy bude fit

OSTRAVA

V nemocnici, o berlích a s pochroumaným kotníkem, tak skončilo sobotní utkání s Příbramí pro ostravského fotbalistu Radoslava Látala. Rentgenové vyšetření zatím vyloučilo pouze nejhorší alternativu, že by Látalův kotník byl zlomený.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Ostravský Radoslav Látal (uprostřed) přihlíží střele Radoslava Kováče z Olomouce (vpravo) v dohrávce 19. kola.

Článek

"Bolí mě to, ale přesnou diagnózu ještě neznám," soukal ze sebe Látal, který skončil v 60. minutě po Máchově zákroku na nosítkách. Bleskově pak absolvoval vyšetření v nemocnici a těsně po utkání už se útrobami stadionu opatrně belhal o berlích. Máchu vzápětí po osudné kolizi příbramský kouč Jozef Chovanec stáhl ze hřiště.

"Měl už kartu a nechtěl jsem riskovat, že bychom dohrávali v desíti. Utkání bylo v dané chvíli ještě otevřené," vysvětlil Chovanec. Nadcházející ligový zápas v Teplicích však Látal tak jako tak může sledovat maximálně jen z tribuny. I kdyby ho zdravotní stav pustil na hřiště, musí pykat za čtvrtou žlutou kartu. "Těžko v tuto chvíli říct, jak to bude s Radkem vypadat. Ale po Teplicích máme doma Olomouc a to je pro něj velká výzva. Jak ho znám, je to velký bojovník a bude chtít hrát," prohlásil kouč František Komňacký.

Reklama