Hlavní obsah

Měl jsem míč daleko, vymlouval se Huňa

PŘÍBRAM

Příbramský elitní kanonýr Daniel Huňa byl smutným hrdinou sobotního podvečera. Na kopačce měl tři životně důležité body, ale opět selhal... „Šel jsem do toho prostoru s tím, že by tam mohl přiletět míč. To se stalo, ale měl jsem to už daleko, prakticky na úrovni tyče,“ hledal omluvu pro svoje selhání, které ale podle videozáznamu vypadalo jinak. Ze dvou tří metrů zahodil tak stoprocentní tutovku, když netrefil prázdnou bránu...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Huňa z Příbrami (vpravo) a David Hubáček ze Slavie

Článek

„Mrzí mě to, protože jsme zápas mohli vyhrát. Brzy jsme dali gól, ale pak jsme se zbytečně stáhli a Slavia byla po zbytek první půle lepší. Po změně stran jsme hru opět vyrovnali, ale po vlastní chybě jsme inkasovali. V závěru jsme mohli rozhodnout, protože šest minut před koncem by už Slavia nedokázala odpovědět. Bohužel... Snad se Huňa probudí střelecky už v Brně... Musíme ale dál bojovat o každý bod, abychom měli v zimě na přípravu větší klid. Jenže jedeme do Brna, pak máme doma Teplice a podzim končíme v Olomouci. Je to hodně těžký los,“ přiznal trenér domácích Roman Nádvorník.

„Za této situace, kdy Příbram mohla v závěru rozhodnout, jsme s bodem spokojení. My jsme sice měli převahu, ale vytvořili jsme si minimum šancí. Příbram měla dvě a jednu proměnila. Tu druhou naštěstí ne,“ oddechl si ještě na tiskové konferenci trenér Slavie Michal Petrouš. „V Příbrami se hraje těžko, my jsme tu tři roky nevyhráli, ale věřil jsem, že po jasném vítězství nad Českými Budějovicemi dokážeme získat tři body i tady. Nevyšlo to. Může se stát, že po neděli budeme zase na konci tabulky, ale musíme být silní a unést to psychicky,“ dodal.

Novým střelcem Slavie se stává devatenáctiletý Jakub Hora. Gól dal minulé kolo Jihočechům a další teď v Příbrami. „Dostal jsem perfektní přihrávku od Karola Kisela, jen jsem se snažil zamířit a vyšlo to,“ říkal skromně po utkání. „Kdepak, kanonýrem se necítím, ale jsem rád, že mi to tam spadlo a máme alespoň bod, i když jsme tu věřili ve tři. Musíme se prát dál, abychom se dostali z té mizérie,“ přál si.

Zklamaný byl i střelec příbramského gólu Michal Klesa. „Zakončení se mi povedlo, centr od Divíška byl výborný. Co je ale platné, když konečně dáme gól, a brzy, ale tři body z toho zase nejsou. Slavia měla v první půli převahu, ve druhé jsme hru vyrovnali, ale vytvořili jsme si už jen jednu šanci, která nedopadla... Nemohu soudit, jak to Dan Huňa mohl udělat jinak. Musíme jen doufat, že konečně uspějeme v Brně, kde se nám daří,“ konstatoval Klesa.

Reklama

Související témata: