Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Sparta 0:1Spartu v derby s Bohemians zachránil jediný střelec Kweuke

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Kweuke 0 : 1

Fotbalisté pražské Sparty ve 14. ligovém kole v derby porazili v Edenu Bohemians 1905 1:0. Úřadující mistři venku vyhráli šestý zápas za sebou a plný bodový zisk jim zajistil kamerunský útočník Kweuke, který se v lize trefil ve druhém utkání po sobě. Sparťané se tak znovu vrátili na druhé místo, kde ztrácí devět bodů na vedoucí Plzeň. Dotáhnout se na ně může Olomouc, pokud vyhraje v Hradci Králové.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Marek Nikl z Bohemians, Léonard Kweuke ze Sparty a Josef Jindřišek z Bohemians.

Článek

Poslední pražské derby letošního kalendářního roku mohl už v sedmé minutě brankově rozjet sparťanský útočník Kwueke, který si svoji první nominaci do základní ligové sestavy vysloužil brankou v pondělním duelu v Liberci. Urostlý kamerunský bijec i dnes ukázal hodně chuti do hry a "Klokany" vystrašil dalekonosnou ranou do břevna po efektní otočce. Ani Bohemians se ale nechtěli nechat zahanbit a chtěli dokázat, že v edenském azylu ne náhodou drží v nové sezoně neporazitelnost.

Ve 14. minutě jim hodně pomohl sparťanský bek Pamič, který málem za záda brankáře Blažka srazil centr z pravé strany. Fotbal před slabou návštěvou v první fázi utkání jinak nenadchl, zápas se rozdrobil do řady tvrdých soubojů uprostřed hřiště, oběma týmům vázla i kombinace. Bohemians uškodilo i střídání kreativního záložníka Štohanzla, jemuž lékaři až v nemocnici zastavili silné krvácení z nosu.

Sparťanský talent Kadlec se sice odhodlal k odvážnému průniku středem hřiště, ale svému bývalému klubu se brankou při této akci nepřipomněl. Neuspěl ani aktivní Kweuke, který svou hlavičkou otřásl břevnem po rohovém kopu ve 27. minutě.

Kweuke, letní posila Sparty z Dunajské Stredy, byl i po poločase hlavní postavou zápasu. Těsně po příchodu z kabin si ještě marně říkal po odpískání penalty po střetu s Niklem, po deseti minutách už radostí zvedl ruce nad hlavu. Po Podaného centru se opět prosadil ze vzduchu a stejně jako v Liberci i Bohemians pokořil úspěšnou hlavičkou.

Bohemians těžko hledali odpověď, o co hůře Sparta útočila, o to lépe si vedla v obraně a domácí tým Blažka ve sparťanské brance téměř nezaměstnal. "Klokani" tak prohloubili svůj komplex ze vzájemných zápasů se Spartou, nad kterou nevyhráli už osm zápasů a jejich poslední triumf je starý už devět let. Sparťané tak ke čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy do Lausanne pojedou s vědomím vítězné ligové generálky.

Bohemians 1905 - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 55. Kweuke. Rozhodčí: Zelinka - Kordula, Slavík. ŽK: Držík, Hartig, Lukáš, Trubila - Vacek, Řepka, Kušnír. Diváci: 4704.
Bohemians: Sňozík - Cseh, Lukáš, Nikl, Jindřišek - Moravec, Škoda, Držík (77. Ibragimov), Štohanzl (30. Trubila) - M. Nešpor, Hartig (83. Cissé). Trenér: Hoftych.
Sparta: Blažek - Kušnír (67. Matějovský), Brabec, Řepka, Pamič - Vacek, Kladrubský, Kucka (77. Hejda), Podaný - Kadlec (90. Hoheneder), Kweuke. Trenér: Chovanec.

Reklama

Související témata: