Hlavní obsah

Ještě to není ono, cítí slávista Hloušek

Karel FeltPrávo

Slavistická naděje Adam Hloušek (21) se po těžkém zranění kolena pomalu vrací na trávník. Pořád mu ale do bývalé formy hodně chybí. Cítí to on sám i kouč Michal Petrouš. „Už odehrál poločas v poháru proti Ústí, nastoupil na půlhodinu proti Českým Budějovicím a v sobotu v Příbrami šel na hřiště na poslední čtvrthodinu. Čekal jsem ale, že to bude z jeho strany lepší. Pořád má po zranění psychický blok. Chybí mu jistota, je to vidět i na jeho pohybu. Tohle mu nic nedá. Lepší bude, když půjde do rezervy a tam bude nastupovat od začátku, aby se rozehrál,“ v Příbrami kouč.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Adam Hloušek (vpravo).

Článek

Trenér Petrouš říkal, že vás pošle na rozehrání do rezervy...

To je věc trenéra.

V Příbrami jste odehrál zase pár minut, byl jste spokojený?

Spokojený jsem s tím, že jsem se dostal na hřiště, ale s výsledkem určitě ne.

Cítíte, že vám osobně schází hodně do bývalé formy?

Fyzičku mám, ale pochopitelně mi chybí herní praxe. Navíc koleno se ještě ozývá, na tréninku pobolívá. Není to úplně dokonalé. Teď potřebuji co nejvíc trénovat s míčem a hrát a hrát.

Už byste si troufl jít od začátku zápasu?

Určitě. Fyzicky se cítím dobře. S Ústím jsem hrál poločas, ale nebylo to herně dobré. To chce čas, rozehrávat se. Pokud by mě trenér poslal na trávník od začátku, neměl bych s tím problém.

Co Slavii chybělo k vítězství, převahu měla chvílemi hodně velkou...

To ano, ale zase jsme hráli jen po soupeřovo velké vápno. Ve druhé půli se to z naší strany zlepšilo, ale chybělo víc agresivity. V té musíme přidat a jít do šestnáctky s větší vervou.

Není bod z Příbramí přesto pro Slavii málo?

Samozřejmě, že je. Po výhře nad Budějovicemi jsme sem jeli pro další tři body. Bohužel jsme nenavázali na výkon s Jihočechy, hlavně střelecky ne.

Slavia se pohybuje na podzim v sestupových vodách, nesráží vás to?

Už to pro nás není nic nového. Ale dobré to samozřejmě není. Musíme se s tím srovnat. Vydržet psychicky a stoupat vzhůru.

Reklama

Související témata: