Hlavní obsah

Z takové šance měl dát gól, řekl Klesa na adresu nešťastníka Huni

Michal Klesa (27) se v sobotu stal nejlepším střelcem Příbrami v ligovém podzimu. Spíš je ale se dvěmi trefami jednookým mezi slepými... Jediné, co ho může těšit, že Středočeši prolomili střelecký půst a dokáží vytěžit z minima šancí alespoň padesát procent... „Ze dvou jsme jednu proměnili. Snad to bude příslib do budoucnosti,“ přál si Klesa po sobotní remíze 1:1 se Slavií, ale k šanci Daniel Huni dodal: „Z takové šance měl dát gól.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Příbramský Michal Klesa oslavuje svůj gól Slavii.

Článek

Váš gól vypadal z tribuny na pohled velmi hezky...

To není podstatné, hlavně, že jsem ho dal. Pepa Divíšek mi dal krásný centr na zadní tyč, dostal jsem se k míči přes Hubáčka a uklidil jsem ho prakticky do prázdné brány.

Může to být blýskání na lepší časy, co se týká příbramské střelecké mizérie?

Ze dvou šancí jsme proti Slavii jednu proměnili. Snad to bude příslib do budoucnosti. V jiných zápasech jsme jich měli víc a větší, ale nespadlo nám to tam.

Takže jste spokojený?

Ani zdaleka. Bohužel ke třem bodům můj gól nevedl ani dneska. Remíza pro nás moc neřeší, protože doma potřebujeme vyhrávat. Takže to zase byla bodová ztráta.

Vítězství měl na kopačce Daniel Huňa, kterému se na podzim zoufale nedaří. Nejste z toho už nervózní?

Nevím, jak to měl Dan Huňa těžké, ale z takových šancí by měl dát gól. Měl před sebou prázdnou bránu. Letos na podzim má tu mušku nějakou zakletou. Trefil se zatím jen jednou, ale elitní střelec to je. Několik sezón nás gólově táhl. Přál bych mu, aby to brzy prolomil a trefil se už za týden v Brně. Nám se tam docela herně daří a jsme schopni v Králově Poli vyhrát.

Jak si vysvětlujete, že Příbram je tak hrozná v koncovce?

Kdybychom měli vysvětlení, tak na změně zapracujeme. V tréninku se trefujeme, v zápasech to tam nepadá. Při tom nehrajeme špatný fotbal, chybí nám jen ty góly. Ty jsou ale nejdůležitější. Věřím, že už to někdy přijít musí. Potřebujeme dát dva tři a vyhrát... Tohle si ale říkáme už nejméně deset kol.

Dokázal už nový trenér Nádvorník nějak změnit hru mužstva?

Přinesl svoje pozitivní prvky z Vlašimi a myslím si, že na naší hře už jsou znát. Chce po nás nátlakový fotbal, abychom soupeře presovali celý zápas. Začali jsme praktikovat i jiný způsob rozehrávky, i když zrovna proti Slavii se to moc nedařilo. Ta nás měla dobře přečtené. Dostávali jsme se jí do obrany jen dlouhými nákopy a sbíráním odražených míčů, ale posun dopředu je v naší hře vidět.

Ještě tomu ale k dokonalosti hodně chybí...

Pochopitelně, vždyť tu je nový kouč dva týdny a měnit herní styl za pochodu není jednoduché. Samozřejmě to chce čas, abychom si nový herní styl víc osvojili. Teď potřebujeme ještě nějaké body, abychom měli v zimě víc klidu na přípravu a zažití nového herního stylu. Věřím ale, že už půjdeme jenom nahoru.

Reklama

Související témata: