Hlavní obsah

Ústí - Ostrava 0:4Baník bez Koubka vyhrál a našel střelecké štěstí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Zeher 0 : 1
20. Koukal 0 : 2
28. Frejlach 0 : 3
72. Koukal 0 : 4

TEPLICE

Fotbalisté Baníku zvládli první zápas po odchodu trenéra Koubka a ve 14. ligovém kole vyhráli na půdě Ústí nad Labem 4:0. Většinu zápasu přitom strávili v hluboké defenzivě, ale šance domácích přestáli bez úhony a ze svých vytěžili možná víc než maximum. Dva góly si připsal Koukal, po jednom Zeher a Frejlach. Baník díky prohře odskočil sestupovým příčkám, zatímco Ústí zůstává dál poslední.

Článek

Baník v týdnu opustil kouč Miroslav Koubek, na jehož místo už poněkolikáté usedl dosavadní sportovní manažer Verner Lička, při pohledu na sestavu a rozestavení se ovšem prakticky nic nezměnilo; oproti minulým zápasům z ní zmizeli jen vykartovaní Baránek a Neves. Nijak zásadně odlišný nebyl ani výkon, kterým se ostravští hráči od začátku prezentovali, přesto to byl proti dosavadním kolům docela jiný zápas. Baník měl totiž až neuvěřitelné štěstí v rozhodujících momentech.

Ukázalo se to už po třech minutách. Za obranou Ústí se zjevil nehlídaný Zeher a mohl se radovat z bleskového gólu, zatímco domácí se marně domáhali ofsajdu. Baníkovci viditelně pookřáli a shodili ze sebe nejistotu posledních kol, a tak se hrál celkem pohledný a vyrovnaný fotbal.

Rozdíl mezi nováčkem s minimálním rozpočtem a severomoravským velkoklubem se nezdál nijak zásadní, ovšem pokud došlo na šance, Baník působil suverénně. Ve 20. minutě zkusil Varadi kus před vápnem střelu, při níž mu míč trochu sjel a mířil vedle tyče. Na levém rohu malého vápna ho ovšem dostihl zabíhající Koukal a do protipohybu brankáře Nováka zavěsil.

Skóre zvýšil Frejlach

Varadi i Koukal znají teplický stadion Na Stínadlech velmi dobře, na podzim 2005 na něm dokonce společně působili. Jako doma si počínali i za osm minut; Koukalův aut sklepl Varadi hrudí pro Frejlacha, který v krkolomné pozici poslal míč do ústecké sítě potřetí. Byla to teprve třetí přímá střela na ústeckou branku.

Domácí sice na chvíli propadli zmaru, po pár minutách se ale oklepali a zmáčkli Baník na jeho vlastní polovinu. Ve 38. minutě měl Neuwirth velké štěstí, že ani jeden ze dvou riskantních skluzů ve vápně neskončil penaltou, těsně před pauzou pak po závaru trefil Džuban tyč.

Ostravané měli komfortní náskok, ovšem po pauze to vypadalo, jako by o něj chtěli mermomocí přijít. V soubojích vůbec nestíhali, když už udrželi míč, za půlku se s ním vůbec nedokázali dostat. A na jejich branku se valil útok za útokem. V 51. minutě se po Krbečkově průniku dostal ke střele z druhé vlny Janů a Daněk musel boxovat mimo, v 60. minutě trefil Hyčka z úhlu tyč, pár desítek sekund nato zase Krbeček minul před prázdnou brankou Doležalův centr.

Ústí mělo za pětadvacet minut celkem deset velmi obstojných šancí a Baník jednoznačně přehrávalo, pak ale svůj zmar definitivně podtrhlo. Janů v 72. minutě poslal malou domů kamsi na vápno, jenže brankář Novák už byl daleko před ním. K míči se dostal první Koukal a poslal ho do sítě počtvrté ze čtyř přímých střel svého týmu. Ústí se sice ani potom nevzdávalo, ale na zvrat už jednoduše nemělo.

FK Ústí nad Labem - FC Baník Ostrava 0:4 (0:3)
Branky: 20. a 72. Koukal, 4. Zeher, 28. Frejlach. Rozhodčí: L. Kovařík - Večeřa, Peřina. ŽK: Jindráček (Ústí). Diváci: 2039.
Ústí n. L.: Novák - Hyčka, Džuban, Zachariáš, Janů - Doležal (65. Franc), Martykán, Vrtělka, Jindráček - Krbeček, Veverka (77. Benčík). Trenér: Habanec.
Ostrava: Daněk - Řezník, Bolf, Neuwirth,, Marek - Lukeš (72. Šenkeřík), Frejlach (66. Frydrych), Greguš - Varadi, Koukal - Zeher (80. Vrťo). Trenér: Lička.

Reklama

Související témata: