Hlavní obsah

Hradec - Olomouc 1:0Olomouc padla v Hradci Králové a ztrácí kontakt s čelem tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
78. Poděbradský 1 : 0

HRADEC KRÁLOVÉ

Že fotbalisté Hradce Králové umí na svém hřišti zaskočit favorita, se ukázalo i ve 14. kole první ligy. Po Spartě a Jablonci si nováček soutěže vyšlápl i na Olomouc, kterou porazil 1:0. Rozhodující gól dal 12 minut před koncem Poděbradský. Hradec tak doma padl jen s vedoucí Plzní.

Článek

Hradec se pokusil zaskočit Sigmu svou tradiční zbraní - silným nástupem do zápasu. Jako obvykle byl nejaktivnější útočník Pilař, člen reprezentačního týmu do jedenadvaceti let. Jeho pokusy však byly spíše symbolické. Nejprve střílel přes hlavu nad branku a po standardní situaci Pokorného nedokázal usměrnit prudký centr z levé strany hlavou mezi tyče.

Olomouc potřebovala zareagovat na výhry Plzně a Sparty, aby udržela kontakt s čelem tabulky, ovšem na hřišti to příliš neukazovala. Především ve středu pole se jí nedařilo, do hry se prakticky nedostali jindy velmi výrazní techničtí záložníci Hořava s Bajerem.

Jediné nebezpečí pro domácí branku tak znamenal elitní ligový střelec Hubník. Devítigólový kanonýr se prezentoval svým typickým projevem: hrál agresivně, přímočaře, snažil se o časté zakončení. V první půli ho ale dvakrát zablokovala hradecká obrana a jednou ve velmi dobré pozici hlavičkoval vedle. Domácí brankář Hanuš tak za první půli nemusel zasahovat.

Jeho kolega Drobisz sice nebyl také v kdovíjaké permanenci, přesto musel ukázat nesporné umění. Chvíli před pauzou hlavičkoval nebezpečně bek Hájovský. Pokus, který se ještě odrazil od země, dokázal Drobisz vyrazit a Hradec neskóroval ani z následného závaru.

Sigmě nefungoval přechod přes střed hřiště

Ve druhé půli pokračoval podobný průběh. Bojovalo se ve středu hřiště, Hradec se snažil o svou zažitou kombinaci krátkých přihrávek. To Olomouc se snažila přecházet do útoku především dlouhými míči. Tato taktika však nefungovala.

Ani jedno z mužstev se nedostávalo do brankových situací - gólmani byli prakticky bez práce. Až přišla 78. minuta. V ní se Hradec prosadil šikovnou akcí dvou krajních záložníků. Poděbradský si na šestnáctce narazil s Fischerem, z pravé strany šel sám na Drobisze a zvolil ideální řešení: tvrdou střelu po zemi.

Východočeši navíc ihned mohli zvýšit náskok. Středopolař Janoušek však ve skluzu namířil po centru z pravé strany nad bránu.

Olomouc se do jasné šance dostala až v nastaveném čase. Hradec však podržel brankář Hanuš, jenž na roh vytáhl Hořavův pokus ve skluzu. A zachránil domácím vítězství cenné vítězství.

FC Hradec Králové - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 78. Poděbradský. Rozhodčí: Franěk - Pospíšil, Lakomý. ŽK: Chleboun - Dreksa, Vepřek. Diváci: 4625.
Hradec: Hanuš - Wozniak, Chleboun, Hájovský - Fischer, Pávek, Janoušek, Poděbradský - Pilař (83. Rezek), Pokorný (90. Kocourek), Dvořák (65. Černý). Trenér: Kotal.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer, Kalas (79. Ordoš), Hořava - Petr (29. Šultes), Hubník (86. Přikryl), Navrátil. Trenér: Psotka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice