Hlavní obsah

„Dočasného“ kouče Ostravy Ličku těšila nevídaná efektivita v první půlhodině

Josef PešoutSport.czPrávo

Až do 14. kola fotbalisté Ostravy venku v lize nevyhráli a vstřelili pouhé tři góly. Jenže na teplickém stadiónu proti Ústí nad Labem tuhle sérii rázně ukončili. Za půl hodiny bylo prakticky hotovo, k tříbrankovému náskoku přidali po pauze další gól a uštědřili poslednímu celku tabulky debakl, když vyhráli 4:0.

Článek

Tým Baníku vedl po odvolaném kouči Koubkovi generální manažer klubu a „dočasný“ trenér Verner Lička a jeho příchod k mužstvu měl na hráče blahodárný vliv. „Od začátku jsme získávali míče ve středním pásmu a následně řešili situace velmi jednoduše. Výjimečná byla počáteční efektivita, tři střely na branku a stejný počet gólů. Potěšila mě aktivita Koukala a vysoce nadstandardní výkony podali stopeři Bolf s Neuwirthem, kteří po přestávce zneškodnili společně s Markem a brankářem Daňkem několik nebezpečných šancí soupeře,“ hodnotil Lička.

Menší výhrady měl ke hře svých svěřenců v první části druhého poločasu. „Za stavu 3:0 jsme trochu polevili a pokud by domácí snížili, mohlo se nám vítězství zkomplikovat. Ale slabší chvilky jsme přečkali a nakonec to dopadlo o hodně lépe, než jsme asi doufali,“ usmál se Lička.

Vlevo Radim Řezník z Ostravy a ústecký Richard Veverka.foto: ČTK/Libor Zavoral

Koukal oslavil narození dcery

Autor dvou gólů Zdeněk Koukal si liboval: „Po selhání s Jabloncem jsme potřebovali vyhrát. Z postu levého záložníka jsem se vysouval dopředu. Ústí nám nechávalo hodně prostoru a málem jsem dal i hattrick. Ale jsem spokojen i se dvěma brankami, jimiž jsem oslavil nedávné narození dcery.“

Co se podle něj změnilo po odchodu trenéra Koubka? „Nic zásadního. Na tréninku jsme ale byli uvolnění a cítili jsme, že můžeme nad Ústím vyhrát. Ta proměna nebyla v trenérovi, spíš v hráčích. Pan Koubek za naše porážky nemohl, ale musíme jít dál a potvrdit výsledek ze hřiště Ústí i příště,“ dodal Koukal.

Po boku majitele fotbalového Baníku Tomáše Petery sledoval zápas na teplické tribuně i budoucí trenér Ostravy Karol Marko. Jak ho jeho noví svěřenci potěšili? „Největším kladem je zisk tří bodů. Baník mě nemohl čím překvapit, protože jsem neměl přehled, jakým způsobem hraje. Jen jsem se pozorně díval a získal dobrý studijní a pracovní materiál pro to, až se ujmu mužstva přímo na hřišti,“ řekl slovenský kouč, jenž nastoupí na Bazaly od 8. listopadu.

Reklama

Související témata: