Hlavní obsah

Kouč Rada děkoval nešťastníku Švancarovi, že mu nepokazil vítěznou premiéru

Zase je ve svém živlu. Poté, co skončil na lavičce fotbalové reprezentace, měl trenér Petr Rada delší pauzu. Nového angažmá se dočkal až poté, co Liberec po minulém ligovém kole odvolal Josefa Petříka. Jeho nástupce se radoval hned na první pokus, díky výhře 1:0 si v Uherském Hradišti na hřišti Slovácka připsal vítěznou premiéru. Rada měl i potřebné štěstí, domácí Švancara v závěru zahodil penaltu.

Článek

Máte za sebou povedenou premiéru na liberecké lavičce. Jak si ceníte výhry 1:0 v utkání fotbalové Gambrinus ligy v Uherském Hradišti?

Hrozně moc. Věděli jsme, že Slovácko bude mít po debaklu v Brně proti nám velikou motivaci. Zejména v prvním poločase jsme ale byli lepším mužstvem a zaslouženě získali vedení. Po pauze jsme poctivým výkonem hlavně směrem dozadu těsný náskok naštěstí uhájili.

Mohli jste o něj přijít pět minut před koncem, avšak domácí Švancara penaltu zahodil. Jak vám před ní bylo?

Trochu jsem věřil, že by to mohlo takhle dopadnout. Švancarovi možná nadzvedl balón silný vítr. Bylo to pochopitelně štěstí pro nás a smůla pro Švancaru.

Do základní sestavy jste vrátil Štajnera, který nemohl v předchozím duelu proti Spartě kvůli trestu nastoupit. O jiných změnách jste neuvažoval?

Nikoli. Tři dny byly hodně málo na nějaké zásadní zásahy. Navíc tým neodehrál se Spartou špatné střetnutí, jen nezvládl závěr. A liberecký kádr není ani příliš široký.

Co znamenají pro Liberec vzhledem ke značné vyrovnanosti tabulky tři body z cizího hřiště?

Že máme místo pěti záporných bodů v tabulce pravdy už jen dva. Je to dobrý základ pro zbývající tři podzimní kola. Rozhodně se ale nesmíme uspokojit. Vždyť všechny celky od sedmého místa níž hrají o záchranu.

Jak jste si duel po delší trenérské přestávce na lavičce užíval?

Pochopitelně jsem rád, že mám zase práci. Jsem šťastný, že jsem načal nové angažmá vítězstvím na stadiónu, kde vládla skvělá fotbalová atmosféra. Od místních diváků jsem nezaslechl snad ani jediné hanlivé slůvko. To mě moc potěšilo.

Reklama

Související témata: