Hlavní obsah

Pavlík má ruku v sádře a drsňák Bystroň ani nepípl

PRAHA

Z náhradníka byl hrdinou. Vychytal čtyři čistá konta v devíti startech. Ač přišel jen jako záplata, stal se brankář Roman Pavlík oporou Plzně ve spanilém tažení fotbalovou ligou. Jenže po zranění ve 14. kole s Teplicemi je pro zbytek podzimu odsouzen do role diváka. Se zlomenou rukou a sádrou na šest týdnů může na kouzelné kousky v brance zapomenout.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Plzeňský brankář Roman Pavlík v souboji s Rolkem z Mladé Boleslavi

Článek

„Zítra mám předepsané od doktora ještě volno, ale ve středu už pojedu trénovat. Můžu šlapat na rotopedu, posilovat břicho. Rozhodně se nebudu doma válet. Ne že bych měl problémy s hlídáním váhy, ale to bych nevydržel. Potřebuju pohyb,“ vykládá čtyřiatřicetiletý brankář.

V Plzni začal sezónu mezi tyčemi jako jednička Krbeček. Po několika chybách ho nahradil Ticháček, jenž si ale v 5. kole vážně poranil rameno. Krbeček se však vrátil jen na třiadvacet minut zápasu se Slováckem a odvetu Evropské ligy proti Besiktasi. V Istanbulu selhal a další zápas na Spartě už chytal zkušený Pavlík.

Po zranění plánuje, že se zapojí i do herních činností. „O zem sebou třískat nebudu, ale ze zkušenosti vím, že na dvě klidně hrát můžu. Jestli se dostanu do zakončení, tak alespoň prověřím parťáky z branky,“ culí se Pavlík. „Ale v Plzni asi nebudu mít na post v útoku nárok. Vidím to spíš na lítání v obraně kolem balónu než s ním,“ líčí borec, jenž už měl stejným způsobem zlomenou pravou ruku v Kladně.

„Paradoxně jsem tehdy trefil Tatanašviliho, který u nás hostoval z Plzně,“ vzpomíná Pavlík. V pátek nevydržela kost v zápěstí jeho levé ruky po střetu se spoluhráčem Bystroněm. „Je sice drsňák, ale já mu dám pěstí a on ani nepípne,“ směje se Pavlík.

Ač se snaží zachovat nadhled, v hlavě se mu honí i možný nepříjemný dopad zranění. „Řešili jsme prodloužení mého působení v Plzni,“ připomíná, že na západ Čech přišel na hostování z druholigového Kladna. „Doufám, že zlomená ruka vše nezhatí,“ mračí se.

Po zbytek podzimu bude jen z tribuny sledovat některého z kolegů. „Romanova absence nás neovlivní. Nervozitě nepropadneme,“ je si jistý Pavel Vrba, plzeňský kouč. Od včerejška už může v plném tréninku hodnotit formu uzdraveného Ticháčka. „Pro zápas v Ostravě bude připravený,“ odkrývá Vrba, že dosavadní náhradník Krbeček nemá posun mezi tyče jistý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články