Hlavní obsah

Zlín stále nedal venku gól, v Plzni to stačilo na bod

Plzeňští fotbalisté podruhé za sebou nedali doma gól. Po debaklu 0:4 s Příbramí jim to v utkání 11. kola Gambrinus ligy proti Zlínu stačilo alespoň na remízu. Pro hosty to na podzim byl druhý bod zvenku, ale ani na šestý pokus se nedočkali gólu na hřišti soupeře.

Článek

Moravané se venku naposledy ze vstřelené branky radovali 11. května v Českých Budějovicích. Na tvrdou hru v úvodu zápasu doplatil již ve 13. minutě kapitán Zlína Švach, který po tvrdém střetu s plzeňským Knakalem musel odstoupit.

Po většinu zápasu se míč pohyboval pouze od jednoho pokutového území k druhému s mnoha nepřesnými přihrávkami. K ohrožení obou brankářů docházelo pouze po rohových kopech. Po půl hodině hry přece jenom domácí hlavně zásluhou rychlonohého technického Brazilce Edna začali častěji ohrožovat branku hostů, ovšem s velmi mizerným střeleckým zakončením. Největší šanci měl v 68. minutě právě Edno, který se ocitl sám před brankářem Novákem, ale ten jeho prudkou střelu reflexivně vyrazil.

O deset minut později velkou příležitost trestuhodně zahodil i hostující Mucha. Po vystřídání Edna se z plzeňského útoku vytratila rychlost a překvapivost a tak se akce stereotypně střídaly před oběma brankami. Plzeň částečně hrozila pouze z rohových kopů, ale paradoxně větší šance měli hosté, kteří podnikali rychlé protiútoky, ale též bez střeleckého efektu.

Viktoria Plzeň vs. Tescoma Zlín 0:0
Rozhodčí: Helebrant - Pokorný, Petřík. ŽK: Knakal, Kozel - Hubáček. Diváci: 2128.
Sestavy:
Plzeň: Colceag - Procházka, Zakopal, Knakal, Kozel - Němec, Švejnoha, Barteska, Limberský (59. Jež) - Smíšek, Edno (73. Blaha). Trenér: Cipro.
Zlín: Novák - Kroča, Švach (12. Vidlička), Koubský, Hubáček - Červenka (90. Janíček), Novosad, Lička (73. Chalupa), Lasota, Dobeš - Mucha. Trenér: Mareček.

Reklama

Související témata: