Hlavní obsah

Blšanům k prvním třem bodům pomohl gólman hostů

ram, Právo

Po dlouhých sedmi měsících a dvaceti zápasech bez vítězství se fotbalisté Blšan radovali v nejvyšší soutěži z tříbodového zisku, když porazili Jablonec před skandální návštěvou jedenapadesáti diváků. zoufalý výkon přitom předvedl hostující gólman Lovásik, na jehož konto padají všechny tři góly Blšan, které vedl poprvé nový trenér Michal Bílek.

Článek

Domácí v příbramském exilu začali dobře, zejména proto, že Lovásik kličkoval na vlastním velkém vápně tak dlouho, až mu Devátý vypíchl balón a skóroval do prázdné branky. Jinak pohledného fotbalu bylo k vidění minimum. Hosté spoléhali na nakopávané míče, navíc stejně jako domácí v rozehrávce chybovali až příliš často, aby mohli pomýšlet na úspěch. Výjimkou byla dělovka Svojtky po rohu Guly, ale míč šel mimo tyče. Do sedla posadil domácí Lovásik ve 37. minutě, kdy se na něj řítil Polodna, míč si moc předkopl, ale hostující gólman při vyběhnutí zpomalil a pro blšanského útočníka, byť ho stíhal Hochmeister, nebyl problém skórovat.

"Zápas se mu nepovedl, ale bylo to poprvé během mého tříletého působení v Jablonci. Při prvních dvou gólech, které jsme domácím předložili jako na podnose, nefungovala komunikace. Ve druhém poločase jsme pak inkasovali z jediného nebezpečného útoku. Dělat takové chyby je trestuhodné," posteskl si Vlastimil Palička, trenér jabloneckého týmu. Po přestávce se Palička pokusil o zvrat dvojím střídáním a jeho mužstvo si skutečně vynutilo převahu. Nejprve pálil Čížek z pětadvaceti metrů do břevna, po centru Šenkeříka z levé strany byl v dobré pozici Mašek, ale Chvalovský se vyznamenal. Při další z akcí Šenkeříka a jeho centru tentokrát zprava napálil Mašek tyč.

Tím byly ofenzivní ataky hostů vyčerpány, zvláště když je dalším nepochopitelným kiksem potopil Lovásik, jenž lehkou střelu Polodny po centru Pleška zleva pustil mezi rukama do sítě. Blšany pak už v pohodě první tříbodový zisk v letošní sezóně uhlídaly, místy přidaly i náznak kombinace, byť po centru Webera zaznamenal čestný úspěch hostů Vodehnal. Jablonec tak rozšířil sérii bez vítězství na sedm zápasů. "Chtěli jsme utnout sérii dvaceti zápasů bez vítězství. Na hráčích byla patrná velká nervozita, měli více držet míč. Herní obraz nebyl ideální. Ale nejdůležitější jsou tři body," radoval se blšanský trenér Michal Bílek.

FK Chmel Blšany vs. FK Jablonec 3:1
Branky: 37. a 60. Polodna, 15. Devátý - 85. Vodehnal. Rozhodčí: Poledník, ŽK: Horáček, Pešír - Hrotek, Hochmeister, Diváků: 51, poločas 2:0.
Sestavy:
Blšany: Chvalovský - Lukáč, Horáček, Šourek, Vorel - Hašek (60. Sláma), Bílek, Šelicha, Pleško - Devátý (73. Pešír), Polodna (89. Michal).
Jablonec: Lovásik - Laštovka (79. Vodehnal), Hochmeister, Hrotek, Svojtka - Herzán, Kordula (46. Weber), Gula (46. Čížek), Křemen - Šenkeřík, Mašek

Reklama

Související témata: