Hlavní obsah

Slávistovi Adautovi chybělo málo k hattricku

vn, Právo

Brazilský útočník Adauto dal do půl hodiny dva góly a Slavia měla v utkání 11. kola Gambrinus ligy od Opavy klid. Pražané dotáhli páté utkání v řadě k vítězství v pohodě, Moravané naopak v letošním ročníku ani pošesté venku nezískali byť jediný bod.

Článek

"Povedlo se hráče po středečním utkání v poháru zkoncentrovat a ukázali jsme řadu hezkých akcí. Je ale třeba vidět, že Opava hrála velmi sympaticky," hodnotil trenér Slavie Miroslav Beránek. Pozorovatelé Levski Sofie, dalšího soupeře sešívaných v Poháru UEFA, se možná divili, jak je v Praze na fotbale liduprázdno, jenže po půli si museli zapsat u jména Adauto hned několik vykřičníků. Málo chybělo, aby dal za poločas hattrick!

Jeho první chvilka přišla po třinácti minutách: T. Došek oklamal hodně nejistého Horňáka, odcentroval, obrana třikrát nedokázala balón odkopnout, a tak ho Adauto pohotově napálil tam, kde ho chtěl mít on - 1:0. Doslova darované vedení mohla snaživá Opava záhy srovnat, dobré šance kapitána Baránka, Svitáka i Dorta ovšem byly k ničemu.

Opava se nevzdávala

A tak opět slavil Adauto. Na půli si rychle a šikovně narazil s Latkou, obráncům snadno utekl a Vaška lehce obstřelil. Dál nebylo moc o co hrát. Trochu mrzutý byl jen Adauto, že v poslední minutě první půle nevyšperkoval sprinterské zesměšnění beka Kuttyho třetí trefou. "Škoda, moc jsem hattrick chtěl. Měl jsem celkem pět šancí a dal jen dva góly, to je málo. Branku mám dát z každé šance," litoval Brazilec.

Opava se nevzdávala ani po přestávce, i když jí dal záhy třetí gól T. Došek, jehož za to hrstka fandů "odměnila" skandováním "Došek ven, Kuka na plac". Slavia mohla dát i další branky, ale místo toho oddechový čas domácí obrany využil ke snížení Dort - 3:1. To ovšem bylo od hostů vše, v nastaveném čase se ještě krásně z 25 metrů trefil do horního rohu Bejbl. "To byla pro diváky snad hezká tečka," říkal Beránek. "Slavia se v poslední době zlepšila a bylo to vidět. Proč jsem po půl hodině stáhl Horňáka? Nebyl jsem s ním spokojen," uvedl kouč Opavy Tomáš Matějček.

Slavia Praha vs. SFC Opava 4:1
Branky: 13. a 28. Adauto, 55. T. Došek, 90. Bejbl - 75. Dort. Hlavní rozhodčí Čuřín, ŽK: Bejbl (S), Diváci: 2124, poločas 2:0.
Sestavy:
Slavia: Kozáčik - Kratochvíl, Müller, Petrouš, Nachtman (69. Hrdlička) - Dostálek, Latka (46. Fořt), Bejbl, Piták - T. Došek, Adauto (77. Kuka).
Opava: Vašek - Horňák (33. Loučka), Sviták, Kutty, Pšeničnyj - Černín (74. Rilke), Baránek, Metelka, Kulig (79. Faldyna) - Pospěch, Dort

Reklama

Související témata: