Hlavní obsah

Slavia - Jablonec 0:3Exslávista Pekhart načal zkázu Slavie, její fanoušci už vzývají Slavoj Houslice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Pekhart 0 : 1
36. Lafata 0 : 2
74. Zábojník 0 : 3

PRAHA

Sešívaným nezbývá než trnout, jak hluboko se po víkendových zápasech v tabulce propadnou. Fotbalisté Slavie prohráli v předehrávce 15. kola Gambrinus ligy s Jabloncem vysoko 0:3, takže mají k dobru stále jen tři body na poslední Ústí nad Labem. Severočeši nasadili do základní sestavy šest exslávistů a jeden z nich, útočník Pekhart, otevřel skóre svým již desátým podzimním gólem...

Foto: Michal Doležal, ČTK

David Lafata (vlevo) a Tomáš Pekhart z Jablonce se radují z branky

Článek

Domácí začali nadějně, v první šanci se objevil zapomenutý Koreš, ale neproměnil. Po rohu hlavičkoval stoper Koubský, v dalších minutách už bylo znát, že Jablonec bude přece jen větším oříškem než České Budějovice, na jejichž úkor Slavia v minulém domácím utkání rázně ukončila osmizápasovou sérii bez výhry.

Naděje domácím svitla ještě naděje ve 26. minutě, kdy Kisel nejprve v nadějné pozici nastřelil obránce Pavlíka a další Korešovu šanci lapil brankář Špit. Pak už přišel nemilosrdný dvojitý úder Jablonce. Vošahlíkův centr po vtipné kombinaci prodloužil Lafata a exslávista Pekhart vstřelil hlavou svůj jubilejní 10. podzimní gól. Dotáhl se tak v čele tabulky ligových střelců na plzeňského Rezka a fanoušci domácích mu za tuto „zradu“ začali nadávat.

O sedm minut později krásně odcentroval další exslávista Jablonský a tentokrát oslavil gólovou hlavičku Lafata. Pekhart vyslal po této trefě opovržlivé gesto směrem ke slávistickému kotli, čímž válku s fanoušky svého bývalého klubu definitivně stvrdil.

Opařená Slavia se ještě do přestávky mohla dostat na kontakt, Kiselovu bombu však Špit efektním zákrokem zneškodnil.

Druhý poločas byl už jen velkou slávistickou neznadějí. Brankář Zlámal si aspoň trošku vylepšil chmurné 25. narozeniny, když zneškodnil další Pekhartovu tutovku. Jinak bylo každému v Edenu jasné, že Slavia při svém současném rozpoložení na zvrat nemá a že se tudíž zápas dohrává z povinnosti naplnit celých 90 minut.

Slávisté klesli ještě níž, když se dva exslávisté postarali o třetí gól. Pitákůk přímý kop poslal do sítě Zábojník - a jak jinak, znovu hlavou. To už slávistický kotel začal vyvolávat "Slavoj Houslice", tedy jméno jedenáctky z televizního seriálu Okresní přebor...

To Jablonec může být nadmíru spokojený. Po sérii pěti zápasů bez porážky se bodově dotáhl na Mladou Boleslav a Teplice a je znovu ve hře o evropské poháry.

Slavia Praha - Baumit Jablonec 0:3 (0:2)
Branky: 29. Pekhart, 36. Lafata, 74. Zábojník. Rozhodčí: Adam - Košec, Teuber. ŽK: Hubáček, Koreš, Čelůstka - Lafata, Vošahlík. Diváci: 3974.
Slavia: Zlámal - Janda (46. Kaufman), Čelůstka, Koubský, Hubáček - Ragued - Hora, L. Jarolím, Koreš (61. Belaid) - Kisel, M. Černý. Trenér Michal Petrouš.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Pavlík, Jablonský - Vošahlík (79. Haurdič), Piták (77. M. Jarolím), Loučka (88. Beneš), Kovařík - Pekhart, Lafata. Trenér František Komňacký.

Reklama

Související témata: