Hlavní obsah

Fanoušci Slavie hrozili, že mě zmlátí, nechápal kanonýr Pekhart

Pavel DosadilSport.cz

Desátou trefou se dotáhl na čelo tabulky střelců. Záhy však poznal, že jako elitní kanonýr fotbalové ligy si asi bude muset zvyknout na všelicos. Fanoušci Slavie jabloneckému útočníkovi Tomáši Pekhartovi celý zápas nadávali a bývalý slávista pak měl dokonce starosti, aby v bezpečí opustil Eden. „Fanoušci Slavie na mě čekají. Hrozili mi, že mě zmlátí,“ kroutil hlavou po páteční výhře 3:0.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Tomáš Pekhart z Jablonce se raduje z branky proti Slavii

Článek

Ještě nedávno vám příznivci Slavie fandili, teď vám sprostě nadávali. Dovedete si to vysvětlit?

Vůbec to nechápu, je mi z toho smutno. Nevím, čím jsem si to zasloužil... Ve Slavii jsem vyrostl, nějakou dobu pomáhal áčku a nikomu nic neudělal. Řvou na mě, že jsem debil. Jenom proto, že jsem jim dal gól v obou zápasech, co jsem tady hrál za Jablonec!? Jsem přece útočník, je to moje práce.

Nezavdal jste jim nějakou příčinu?

Rozhodně ne. Hrozili mi, že mě zmlátí, teď na mě po zápase dokonce čekají. Asi budu mít problém, abych se v pořádku dostal ze stadiónu. Už od rozcvičky na mě příznivci Slavie řvali, že jsem dement a hovado.

Po Lafatově gólu se však zdálo, že jste směrem k domácímu kotli vyslal posměšné gesto.

Ale vůbec ne. Normálně jsem oslavil gól. Vůbec jsem nic neukazoval ani neřval, nevím, co bych na ně měl řvát.

I jinak to pro vás asi byl zvláštní zápas. V základní sestavě jste měli šest bývalých slávistů.

Žádné prémie jsme v kabině nevypisovali, ale je jasné, že jsme se všichni bývalí slávisté chtěli vytáhnout, navíc na tak krásném stadiónu.

Váš gól byl asi nejlepší odpovědí na hrozby a nadávky.

Nejsem takový, že bych se nechal vyprovokovat. Mě to spíš nakoplo k lepšímu výkonu. Zůstal jsem v klidu. Jsem fotbalista, plním svou práci a dávám góly, a když se mi to v Edenu daří, tak za to nemůžu. Nebudu přece hrát na půl plynu jen proto, že jsem tady hrával. Nevím, co po mně chtějí. Abych jako bývalý slávista zápas vypustil?

Před zápasem jste říkal, že jablonečtí exslávisté teď nemusejí svého odchodu z Edenu litovat. Váš vzájemný zápas znovu potvrdil, že Slavia je ve velké krizi.

Je vidět, že klub není úplně v pohodě. Víc se do toho nechci pouštět.

Zato vy nejste k udržení, trefil jste se již v osmém zápase po sobě.

Cítím se opravdu dobře.

Takže chcete korunu krále střelců?

Já ani pořádně nevím, jaké je pořadí, kolik kdo má gólů. Soustředím se na sebe, na tabulku střelců se podívám až po sezóně.

Král střelců české ligy již dlouho nepřekonal metu 20 gólů. Vy máte v polovině soutěže deset tref, troufnete si tedy i na dvacítku?

Já fakt nevím. Ale jestli to půjde takhle dál, tak třeba jo...

Reklama

Související témata: