Hlavní obsah

Chtěl jsem to tak udělat, řekl Štajner o úžasném gólu do hradecké sítě

Liberecký fotbalový záložník Jiří Štajner zařídil dvěma góly vítězství severočeského celku nad Hradcem Králové. Po svém letním návratu z Německa se poprvé trefil v lize dvakrát v jednom zápase a stálo to za to. Výstavní byla především jeho branka, kterou zvyšoval na 2:0. Jeho střelecký počinek vnesl do hry domácích potřebnou jistotu, takže v závěru ještě upravili na konečných 3:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Štajner oslavuje jednu ze svých branek proti Hradci Králové

Článek

Můžete popsat svůj druhý gól, o němž se bude asi hodně dlouho hovořit?

Hlavně byl důležitý, protože jsme se po dobývání hradecké branky konečně podruhé prosadili. Předtím nám dlouho trvalo, než jsme se rozjeli. Té mé gólové akci asi předcházela chyba hradeckého stopera při zpracování míče. Běžel jsem sám na brankáře a podíval se, jestli někdo ze spoluhráčů nenabíhá. Nikdo tam nebyl, tak jsem gólmana zkusil přehodit a vyšlo to. Chtěl jsem to takhle udělat. Mohl jsem střílet i na zadní tyč, ale šoupl jsem míč nad brankářem. Už před zápasem jsem se o něco podobného pokoušel při rozcvičení s naším gólmanem Zbyňkem Hauzrem.

Proč vás napadlo zrovna takové řešení?

V tu chvíli se toho moc dělat nedalo. Nejsem úplný šutér, abych pálil po zemi k tyči, tak jsem to zvolil takhle. Asi to bylo jednodušší.

Kam byste tenhle gól zařadil ve své ligové kariéře?

Těch pěkných bylo naštěstí dost. Vzpomínám si, že asi před deseti lety jsem dal za Liberec taky chytrý gól zrovna Hauzrovi, když chytal za Budějovice.

Podal jste proti Hradci svůj nejlepší podzimní výkon v libereckém dresu?

To musí zhodnotit někdo jiný. Ale pro mě je nejcennější, že jsme jako tým potvrdili vítězství ze Slovácka. Výše skóre nad Hradcem je zasloužená.

Prosadili jste se ale až ve druhém poločase...

První půle byla možná trošku statická. Pak jsme se začali víc hýbat. Měli jsme převahu.

Co se změnilo v týmu s příchodem trenéra Rady?

V čem je to lepší? Nechci říkat ve všem, ale znovu platí tvrzení, že s novým trenérem přišel nový impuls.  Došlo ke změně v náplni tréninku a hráči to vzali za dobrý konec. Nasazení v tréninku je určitě větší. Všichni začali víc jezdit a vyplácí se nám to. Trenér je na hřišti hodně slyšet a zatím neměl důvod být v kabině rozčílený.

V příštím kole hrajete na půdě vedoucí Plzně.

Ještě tam nikdo v lize nevyhrál. Liberečtí kluci mi ale říkali, že se jim v minulosti v Plzni dařilo, takže uvidíme.

S Plzní jste se už střetli na začátku podzimu doma. Vzpomenete si na to?

Určitě. Dostali jsme do páté minuty dva góly.

Plzeň má špičkový útok...

Ale my máme také dobré útočníky.

Reklama

Související témata: