Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Slovácko 2:3Boleslav prohrála se Slováckem 2:3 a poprvé v sezoně doma padla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Fujerik 0 : 1
56. Švancara 0 : 2
68. Kulič 1 : 2
72. Ondřejka 1 : 3
86. Kysela 2 : 3

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Slovácka jako první tým v sezoně dokázali naplno bodovat v Mladé Boleslavi. V utkání 15. kola první ligy na zde zvítězili 3:2 zásluhou branek Fujerika, Švancary a Ondřejky. Za domácí snižoval Kulič, trefa střídajícího Kysely v 87. minutě už prohru Středočechů neodvrátila. Boleslav tak po devíti zápasech poznala přemožitele a zůstane pátá, Slovácko se naopak dočkalo prvních bodů po čtyřech prohrách v řadě.

Článek

Slovácku chyběli hned tři defenzivní hráči základní sestavy Košút, Kordula a Reinberk, čehož chtěli domácí rychle využít a začali velkým náporem. Nebezpečné centry ani akce Kuliče se však neujaly. V 8. minutě naopak zahrozil Ondřejka, který se po přiťuknutí Švancary dostal do vyložené šance, trefil však jen střed branky a brankáře Šedu. Ten znovu zastoupil zraněnou jedničku Millera.

Mladoboleslavští nebrali varování vážně a o chvilku později za to pykali. Ondřejka získal míč pro Fujerika, který z rohu pokutového území trefil přesně k zadní tyči a po 320 minutách protrhl střelecké trápení svého týmu. Inkasovaný gól domácí vyvedl z míry a hosté byli dlouho lepší .

Boleslav probral až po půlhodině hry Řezníček, který však ve dvou dobrých pozicích ztroskotal na velmi dobrých zákrocích Filipka. Brankář Slovácka se o chvíli později vytáhl i proti střele Opiely a následné dorážce Řezníčka, kdy se musel rychle přemístit.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Domácí se marně snažili o zdolání obrany Slovácka, které naopak hrozilo z brejků. Po jednom z nich postupoval Švancara sám na Dimitrovského, dvojitou kličkou se ho zbavil a sám před brankářem nezaváhal.

Vzápětí mohl snížit Řezníček, ale ani ve čtvrté velké šanci neskóroval. Jiskřičku naděje tak pro domácí vykřesal až Kulič, který v 68. minutě dostal ve středu hřiště dostatek prostoru, aby ranou z 20 metrů trefil přesně růžek branky. Ovšem o čtyři minuty později převzal na hranici ofsajdu míč Ondřejka a střelecky se tak prosadil i ve třetím utkání proti Mladé Boleslavi po sobě. Středočeši tak doma inkasovali tři branky potřetí z posledních čtyř duelů.

Ondřejkova branka nakonec byla vítězná, jelikož v závěru ještě snížil ranou z voleje střídající Kysela. Z následného tlaku však už domácí vyrovnání nezískali.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 2:3 (0:1)
Branky: 68. Kulič, 86. Kysela - 10. Fujerik, 56. Švancara, 72. Ondřejka. Rozhodčí: Příhoda - Pelikán, Urban. ŽK: Opiela (M. Boleslav). Diváci: 3028.
Ml. Boleslav: Šeda - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Kúdela (59. Sedláček), Opiela, Táborský (59. Toleski) - Kulič (77. Kysela), Řezníček. Trenér: Stanner.
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Starý, Kubáň - Fujerik (85. Hlůpik), Volešák, V. Valenta, J. Valenta - Ondřejka (90. Nestorovski), Švancara (79. Szmek). Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: