Hlavní obsah

Teplice - Bohemians 1905 0:2Teplice se trápí, body přenechaly i Bohemians 1905

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Škoda 0 : 1
75. Siva (vlastní) 0 : 2

TEPLICE

Druhou ligovou prohru za sebou v neděli utrpěli fotbalisté Teplic, kteří po minulém nezdaru v Plzni dnes doma podlehli Bohemians 1905 0:2. "Klokanům" stačilo, aby v 15. ligovém kole na Stínadlech čtyřikrát vystřelili na branku a odvezli si výhru 2:0.

Článek

Pod oba góly Bohemians se přitom podepsal teplický obránce Siva, jednu nešťastnou teč proměnil ve vedoucí gól Škoda, podruhé si srazil Siva míč do sítě rovnou sám. Teplice mají na pátém místě stejně bodů jako Boleslav, Bohemians vyhráli letos poprvé venku a mají čtyři body náskok před sestupem ohroženými rivaly.

Hráči Teplic dostali po pohárové ostudě a porážce s Českými Budějovicemi pořádně vyčiněno a aspoň zpočátku to jejich výkonu zřetelně prospělo. Hosty přikovali od prvních minut k jejich vápnu, drželi míč a brzy se začali dostávat i do šancí. V 8. minutě vyrazil brankář Sňozík Ljevakovičovu ránu jen před sebe a měl štěstí, že ho trefila i Zoubeleho dorážka. Za další čtyři minuty pak Zoubele ztroskotal na Sňozíkovi i podruhé; dostal se až před něj, při kličce mu ale míč ukopl těsně vedle branky vracející se Nikl.

Tlak domácích vydržel dvacet minut a pak začal slábnout, zatímco stále více soubojů uprostřed hřiště vyhrávali "klokani". Ve 34. minutě se navíc dostali k prvnímu delšímu tlaku a hned z něj vytěžili vedení. Střídající Ibragimov, který nahradil nevýrazného a vzápětí i zraněného Martina Nešpora, se dostal k odraženému míči a z levé strany ho vrátil do šestnáctky. Tam ho přizvedl obránce Siva a osamocený Škoda ho na malém vápně trknul rybičkou do sítě.

Když se připočítá domácí pohár, Teplice hrály doma potřetí za sebou proti tabulkově slabšímu soupeři a potřetí prohrávaly. Inkasovaný gól jim navíc na jistotě nepřidal, a tak se Bohemians mohli osmělovat dál, obzvlášť když teplická stoperská dvojice Matula-Smejkal působila ještě méně jistě než v předchozích zápasech. Šance ale nepřicházely, protože hra se až do poločasu zvrhla v seriál soubojů na rozbahněném hřišti.

Bohemians sice nehýřili ofenzivní aktivitou ani v prvním poločase a vyjma gólové akce si prakticky nic nevypracovali, po pauze ale doslova zalezli před vlastní šestnáctku a soustředili se jen na obranu. I když Severočeši po pauze přidali na pohybu a soupeři míč moc nepůjčovali, moc šancí si z tlaku nevypracovali.

Čtvrt hodiny před koncem navíc přišel pro domácí druhý šok a opět se k němu nechtěně nachomýtl pravý obránce Siva. Ten si totiž do vlastní branky srazil centr Štohanzla. Domácí sice ještě zkoušeli s výsledkem něco udělat, ale v přeplněné šestnáctce nikdy nenašli dost prostoru na pořádné zakončení. Naopak mohli ještě jednou inkasovat, jenže Škoda po sólu od poloviny trefil jen břevno.

FK Teplice - Bohemians 1905 0:2 (0:1)
Branky: 34. Škoda, 75. vlastní Siva. Rozhodčí: Damková - Filípek, Štěrba. Bez ŽK. Diváci: 3010.
Teplice: Grigar - Siva, Smejkal, Matula, Rosa - Zoubele (60. Vondrášek), Ljevakovič, Čajič (66. Kalivoda), Mareš - Mahmutovič (72. Verbíř), Došek. Trenér: Plíšek.
Bohemians: Sňozík - Cseh, Lukáš, Nikl, Moravec - D. Nešpor, Cissé (59. Jindřišek), Štohanzl, Trubila (90+1. Bartek) - M. Nešpor (30. Ibragimov), Škoda. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: