Hlavní obsah

Olomouc - Budějovice 5:1Fotbalová Olomouc pěti góly smetla neškodné Budějovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Ordoš 1 : 0
40. Šultes 2 : 0
49. Hubník 3 : 0
68. Laštovka (vlastní) 4 : 0
69. Hořava 5 : 0
87. Otepka 5 : 1

Petr MarekPrávo

Olomoucký kouč Zdeněk Psotka po nezdaru v Hradci Králové sliboval změny a také to dodržel. Za Navrátila s Bajerem poslal na trávník Ordoše se Šultesem a na post defenzivního záložníka vrátil uzdraveného Brazilce Rossiho místo talentovaného Kalase.

Článek

A Sigma začala hodně ofenzivně. Na gólmana Kučeru se valil útok za útokem.

Skórovat mohl už v 6. minutě Ordoš, ale z osmi metrů trestuhodně překopl. Vzápětí se prodral do šestnáctky Hubník, který Kučeru přeloboval, Lengyel mu však radost zkazil a míč vykopl z brankové čáry. V 11. minutě se Hanáci již dočkali. Ordoš svou předchozí chybu napravil, když hlavou usměrnil do sítě přesný centr Šultese z levé strany.

Po gólu pak volaly i šance Hubníka a Šultese. Kučera byl ovšem proti.

Ve 27. minutě dal sudí Hrubeš šanci i Jihočechům, když si vymyslel přímý kop. Otepka nádherně vypálil z 20 metrů, Drobisze však zachránila tyč. Chvíli poté spálil už druhou tutovku Ordoš, když tentokrát z blízka minul hlavou. Pět minut před koncem poločasu udeřilo podruhé. Ordoš našel centrem zleva Šultese, který hlavičkoval přesně.

Tři minut po přestávce se domácí fanoušci radovali znovu. Janotka vyškolil Lengyela, přihrál zcela volnému Hubníkovi a ten vsítil svou už desátou branku, kterou se v tabulce střelců dotáhl na plzeňského Rezka a jabloneckého Pekharta. To však zdaleka nebylo vše. V 68. minutě dokumentoval nemohoucnost hostů Laštovka, když si v lehce řešitelné pozici dal vlastní gól. Po pár sekundách zase kousek za velkým vápnem vypálil Hořava, jeho ránu nešťastně tečoval Lengyel a Kučera lovil míč z brány popáté.

Umělecký dojem v 87. minutě trochu pokazil Dreksa, když fatální chybou nabídl gól Otepkovi a ostřílený veterán nepohrdl.

„Od počátku bylo vidět, že kluci chtějí jít za góly. Je dobře, že jich vstřelili víc a potěšili tak diváky. Vysoká výhra je ale jen jedním krůčkem. Abychom mohli být spokojeni, musíme být stoprocentní i v těch dalších mistrovských zápasech, které nás ještě čekají, tedy i v pohárovém ve středu s Pískem,“ tvrdil olomoucký kouč Zdeněk Psotka.

„Domácí nás předčili ve všem. V dynamice, tvrdosti, kvalitě i v koncovce. Bylo to jednoznačné,“ přiznal zklamaný trenér Jihočechů Jaroslav Šilhavý.

SK Sigma Olomouc - SK Dynamo České Budějovice 5:1 (2:0)
Branky: 11. Ordoš, 40. Šultes, 49. Hubník, 68. vlastní Laštovka, 69. Hořava - 87. Otepka. Rozhodčí: Hrubeš - Mencl, Kovařík. ŽK: Dreksa, Hubník - Lencevič, Šíma. Diváci: 5025.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Rossi, Ordoš (60. Bajer), Hořava - Petr (72. Přikryl), Hubník (72. Machalický), Šultes. Trenér: Psotka.
České Budějovice: Kučera - Laštovka, Lencevič, Lengyel, Riegel - Hudson (34. Šíma), Černák, Otepka, Mezlík - Pecka (83. Sedláček), Stráský (71. Žižka). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: