Hlavní obsah

Novým ředitelem Bohemians 1905 se stal Ladislav Valášek

PRAHA

Novým ředitelem fotbalistů Bohemians 1905 byl dnes oficiálně jmenován bývalý funkcionář Plzně a Zlína Ladislav Valášek. Ve funkci nahradil Lukáše Přibyla, který rezignoval kvůli psychické únavě po řešení mnoha náročných kauz, které vršovický klub provázely.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Bohemians 1905. Ilustrační foto.

Článek

"Velmi si cením toho, že mě Bohemka oslovila, protože je to historicky jeden z nejúspěšnějších klubů a má můj velký respekt, co od roku 2005 dokázala," uvedl Valášek v tiskovém prohlášení.

Osloven byl mimo jiné i proto, že patří mezi fanoušky Bohemians a pojí ho i přátelství s prezidentem klubu Antonínem Panenkou a dalšími hráči a trenéry. S trenérem Pavlem Hoftychem pak společně působili ve Zlíně.

"I to byl jeden z důvodů, proč jsme pana Valáška oslovili. Věříme, že spolupráce s trenérem povede k ještě lepším sportovním výsledkům," uvedl předseda představenstva Bohemians 1905 Dariusz Jakubowicz.

Někdejší sportovní reportér České televize Přibyl řídil vršovický klub od roku 2007. Musel se tak potýkat mimo jiné s dlouholetým sporem s Bohemians Praha nebo nechtěným stěhováním z Ďolíčku na stadion Slavie v Edenu.

Kvůli pracovnímu vytížení tak omezoval rodinu, které se chce nyní věnovat. Zároveň bude pracovat v oblasti sportovního marketingu. Stále však hodlá zůstat fanouškem Bohemians 1905 a pomáhat mu na dobrovolné bázi.

"S Lukášem Přibylem budu úzce spolupracovat, abychom zachovali návaznost v této funkci a Bohemce to pomohlo," dodal Valášek, který je viceprezidentem Unie českých fotbalových trenérů a členem dozorčí rady Nadace fotbalových internacionálů. Dříve předsedal technické komisi ČMFS.

Reklama