Hlavní obsah

Policie obvinila po zápase v Liberci pět hradeckých fanoušků

LIBEREC

Sobotní zápas 15. kola fotbalové ligy v Liberci bude mít dohru před soudem. Policie dnes obvinila pět fanoušků Hradce Králové ve věku od 27 do 35 let z výtržnictví. Za to jim hrozí až dva roky vězení. Souzeni budou ve zkráceném řízení, verdikty by tak měli vyslechnout do dvou týdnů, řekla dnes ČTK mluvčí liberecké policie Ivana Baláková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový zápas v Liberci bude mít dohru u soudu

Článek

Policisté podle Balákové zadrželi během utkání pět fanoušků. "Sedmadvacetiletý muž z Hradce Králové se bude zodpovídat z přečinu výtržnictví za to, že v průběhu zápasu vhodil na hrací plochu dýmovnici a pak dokonce ještě hodil směrem ke stanovišti pořadatelů dělobuch, který jen šťastnou náhodou nikoho nezranil," uvedla Baláková.

Pětatřicetiletý muž z Náchodska zase napadl nejprve slovně a pak také fyzicky jednoho z pořadatelů, jenž ho usměrňoval kvůli nevhodnému chování. Ze stejného skutku jsou obviněni další tři fanoušci ve věku 27, 31 a 35 let z Hradce Králové, Pardubic a Trutnova, kteří fyzicky napadli pracovníka bezpečnostní agentury. "Ten se stejně jako v předchozím případě pokoušel sjednat pořádek," dodala mluvčí.

Do Liberce dorazilo v sobotu asi 400 příznivců Hradce Králové a v jejich sektoru to vřelo od první minuty. Kromě hlasitého povzbuzování se chovali velmi neukázněně a po 25 minutách začali vytrhávat sedačky. Dva pořadatelé byli zranění a situaci musela řešit policie. Problémoví fanoušci zůstali na služebně až do noci. "Škody na stadionu jsou minimální, jen několik vytrhaných sedaček," řekl ČTK mluvčí Slovanu Lukáš Váňa.

Reklama

Související témata: