Hlavní obsah

Fotbalisté Brna prodávají mládežnické tréninkové centrum

BRNO

Vedení fotbalistů Zbrojovky Brno se chce z ekonomických důvodů zbavit tréninkového centra mládeže v Brněnských Ivanovicích. Ve výběrovém řízení je nabídka k prodeji stoprocentního obchodního podílu centra s minimální kupní cenou 98 milionů korun.

Foto: /www.fczbrno.cz

Vedení fotbalistů Zbrojovky Brno se chce zbavit tréninkového střediska mládeže

Článek

K tomuto kroku přinutila vedení klubu ekonomická situace. "Původně jsme nabízeli areál městu Brnu, aby jej odkoupilo do svého majetku. Dostali jsme od pana primátora Onderky dopis, že Brno v budoucnu nepočítá s dalším vykupováním sportovišť. Areál má i výnosy, které jsme ale vraceli zpět do fotbalového klubu," řekl dnes ČTK třicetiprocentní akcionář brněnského klubu Petr Hoskovec.

Areál byl slavnostně otevřen v květnu 2008. Jeho součástí jsou dvě hřiště s umělým povrchem nejmodernější generace a umělým osvětlením, hřiště s krytou nafukovací halou, regenerační linka, šatny, sociální zázemí a parkoviště. V tréninkovém centru se hraje i jedna ze skupin zimní Tipsport ligy.

"Pan primátor při odmítnutí nabídky argumentoval také tím, že si vychováme talenty, které později finančně zúročíme. My ale vychováme hráče nejen pro Brno, ale i pro široké okolí. Chtěli jsme, aby tréninkové centrum fungovalo podobně jako v Olomouci, Ostravě a Uherském Hradišti," dodal Hoskovec.

Veškeré finance na výstavbu areálu v ceně 140 milionů korun šly z klubových zdrojů. Do vybudování areálu klub investoval peníze, které utržil za prodej Maria Holka a Luboše Kaloudy. Majoritní vlastník brněnského klubu Roman Pros tehdy prohlásil, že nejlepší investicí je vrátit peníze zpět mládeži.

Reklama