Hlavní obsah

Pražská policie se připravuje na fanoušky Ostravy a Hradce

Na fotbalové fanoušky o nadcházejícím víkendu dohlédnou v Praze stovky policistů. Zápasy první ligy Slavia - Ostrava a Bohemians 1905 - Hradec Králové označila policie za rizikové.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Řádění fanoušků jako před týdnem v Ostravě prý pražští policisté nepřipustí.

Článek

V souvislosti s doprovodem příznivců Baníku i Hradce na stadión v Edenu mohou nastat komplikace v dopravě, upozornil ve čtvrtek na webu pražské policie mluvčí Tomáš Hulan. První duel 16. kola se odehraje v pátek, Bohemians nastoupí proti Hradci Králové v neděli.

Fanoušci obou hostujících celků na sebe upozornili při zápasech předchozího kola. Příznivci ostravského klubu se u stadiónu střetli s policií, ulice u Bazalů se podle svědků změnila v bojiště. Fanoušci útočili na policisty kameny a světlicemi. Při zásahu bylo zraněno několik lidí, převážně policistů.

V Liberci vytrhávali sedačky 

Někteří z fanoušků Hradce Králové se do hledáčku policie dostali kvůli výtržnostem na libereckém stadiónu, kde například vytrhávali sedačky. Dva pořadatelé byli zraněni, proti příznivcům "votroků" rovněž zasáhli policisté.

Pražská policie proto označila obě utkání za riziková a přijme adekvátní opatření. "Na těch se bude podílet několik stovek policistů z řad speciální pořádkové jednotky, dopravní služby, antikonfliktního týmu, pohotovostní motorizované jednotky, psovodi a policisté na koních. Především v ulicích desáté městské části budou situaci monitorovat i kriminalisté. Do bezpečnostního opatření bude nasazen i vrtulník," uvedl Hulan.

Omezení dopravy ve Vršovicích

Upozornil na to, že lidí, kteří bydlí blízko stadionu v Edenu, se mohou dotknout například omezení v dopravě. "Mohou vzniknout především v souvislosti s doprovodem fanoušků hostujících celků z vršovického nádraží na stadión," vysvětlil mluvčí.

Policie chce spolupracovat s pořadatelskou službou, značná pozornost má být věnována prohlídkám fanoušků při vstupu na stadión. V této souvislosti policie vyzvala diváky, aby na zápasy dorazili s předstihem. "Fandové díky včasnému příchodu nepřijdou ani o minutu fotbalového klání a pořadatelská služba bude mít dostatek času ke zmiňovaným bezpečnostním prohlídkám," podotkl Hulan.

Reklama

Související témata: