Hlavní obsah

Fandové ostravského Baníku nedělali v Praze potíže

Necelá stovka fanoušků Baníku dnes dorazila do Prahy na zápas ostravských fotbalistů se Slavií. Policie označila úvodní utkání 16. kola první ligy za rizikové, ale jeho průběh byl vcelku poklidný. Hostující tým získal v Edenu bod za remízu 1:1.

Foto: Roman Vondruš, ČTK

Fanoušci Baníku se chovali na zápase se Slavií slušně.

Článek

Policejní mluvčí Tomáš Hulan ČTK řekl, že na policii bylo během utkání předvedeno pět osob - jedna pro podezření z trestného činu výtržnictví, další pro napadení pořadatelské služby a tři ke zjištění totožnosti nebo podání vysvětlení.

Příznivci ostravského týmu vystoupili z vlaku na vršovickém nádraží krátce před 16:30 a za doprovodu desítek policejních těžkooděnců dorazili na stadion v Edenu. Jejich pohyb ze vzduchu monitoroval vrtulník.

Policie nasadila psovody

Podle Hulana se o veřejný pořádek v souvislosti s utkáním staralo několik stovek policistů, především v ulicích Prahy 10. Policie do akce nasadila i psovody nebo policisty na koních.

Fanoušky ve vlaku doprovázeli policisté z moravskoslezské pořádkové jednotky. Šlo o reakci na události z letošního července. Tehdy chuligáni z Ostravy při přesunu z Příbrami ve vlaku napadli železniční policisty a demolovali vybavení.

Zpět do Ostravy měli fanoušci Baníku odcestovat vlakem Šírava, který byl posílen o pět vozů. Do Ostravy-Svinova by měl dojet v 1:30.

Ostravští fanoušci na sebe naposledy upozornili při sobotním domácím zápasu s Plzní. Na ulici před stadionem házeli pyrotechniku a ohrožovali projíždějící auta, následně se střetli s policisty. Fanoušci na ně útočili kameny a světlicemi; při zásahu bylo zraněno několik lidí, převážně policistů.

Reklama

Související témata: