Hlavní obsah

Nečekaný hrdina Hušbauer parádně trefil ostravským klikařům zlatý bod

Bazaly zatím po letním přestupu z Příbrami moc neoslnil. O to nečekanějším hrdinou fotbalistů ostravského Baníku se záložník Josef Hušbauer (20) stal. V poslední vteřině nastavení zápasu na Slavii se parádní střelou postaral o vyrovnání na 1:1. To jemu musejí ostravští klikaři děkovat, že navzdory malátnému výkonu odvezli z Edenu bod a udrželi se v tabulce na úrovni svého pátečního soupeře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Slávista Jakub Hora (vpředu) brání ve výskoku ostravského Hušbauera, který se později stal hrdinou Baníku...

Článek

Máte bod, ale výkon Baníku rozhodně nebyl ideální.

Zase jsme měli hodně špatný začátek, což se nám stává na podzim hodně často. Zbytečně jsme nakopávali míče, vůbec jsme nehráli po zemi. Škoda šance Zdeňka Šenkeříka, který za stavu 0:0 mířil jen do tyče. Kdybychom šli do vedení, asi by se zápas vyvíjel jinak. Bod je pro nás v každém případě hodně cenný a zlatý. Oba celky hrají o záchranu, takže se vlastně hrálo o šest bodů.

Doufal jste v nastaveném čase ještě vůbec ve vyrovnání?

Pořád jsem věřil, že vyrovnáme, i když už moc času nezbývalo. Hráli jsme ale hlavně ve druhém poločasu kompaktně a hodně poctivě. Všechno se nám to vrátilo v podobě vydřené remízy.

V dresu Baníku jste se trefil poprvé. Dal jste už někdy důležitější gól?

Vždycky čekám na hranici velkého vápna na odražený balón. Placírkou jsem se snažil míč umístit, což se povedlo. Mířil jsem tam, kam to nakonec spadlo. Tak přesně jsem to ale ani já nečekal. Byl to určitě můj nejdůležitější gól v kariéře, Baník je první velkoklub, za který hraji. Jsem za něj strašně rád, protože znamenal zisk bodu, který se nám hodí v boji o záchranu.

Bassirou Dembele ze Slavie (vlevo) střílí na branku Baníku. Josef Hušbauer se snaží skluzem střelu odvrátit. foto: ČTK/Michal Kamaryt

Může šťastná koncovka pomoci psychice týmu?

Určitě ano. Bylo to strašně vydřené a je jenom dobře, že se nám to povedlo právě v Edenu. Věřím, že teď půjdeme nahoru. Čeká nás utkání v Brně, které také hraje o záchranu. Určitě se nám tam s bodem ze Slavie pojede lépe.

Po delší době jste nastoupil v základní sestavě. Jaký to byl návrat?

Herní praxe mi nechybí, nastupoval jsem pravidelně za béčko, ale je samozřejmě velký rozdíl mezi divizí a první ligou. To se vůbec nedá srovnat. Za začátku jsem se rozkoukával, ale pak už to bylo lepší a nakonec to dopadlo takhle...

Do sestavy vás vrátil nový kouč Karol Marko, pod nímž jste působil již v Příbrami. Co v Baníku změnil?

Má trošku lepší přístup. Hodně si dělá srandu, snaží se vtipkovat, což v naší situaci určitě pomohlo.

Reklama