Hlavní obsah

Slovácko - Sparta 0:2Sparta dala Slovácku lekci ze střelecké produktivity

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Bony (penalta) 0 : 1
32. Kweuke 0 : 2

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Přesnější koncovka a výborný výkon brankáře Blažka zajistily fotbalistům Sparty v Uherském Hradišti ligové vítězství 2:0 nad Slováckem. Svým výkonem sparťané potvrdili sílu na soupeřových trávnících, kde získali v sezoně už sedmé vítězství. Slovácko sice herně drželo s protivníkem krok, jenže zcela selhalo v koncovce a Jiří Valenta neproměnil ani pokutový kop.

Článek

Slovácko od úvodu zápasu plnilo pokyny kouče Miroslava Soukupa a vsadilo na útočnou hru. Jenže už po pěti minutách dostal záměr domácích fotbalistů dát trenérovi k sobotním 45. narozeninám bodový dárek vážnou trhlinu. Po levé straně unikl Vacek, Vít Valenta ho v pokutovém území srazil skluzem a rozhodčí Hrubeš nařídil penaltu. Tu bezpečně proměnil Wilfried.

Domácí hráči sice nerezignovali, bojovali dál, do střeleckých šancí se ale přes pozorné zadáky soupeře nedostali. Až v 18. minutě unikl Švancara, kterého srazil u brankové čáry obránce Adiaba. Slovácko ale nabídku na vyrovnání z pokutového kopu odmítlo. K jeho zahrání se postavil Jiří Valenta, jehož špatně umístěnou přízemní střelu brankář Blažek s přehledem kryl.

Sparta sice ve středu hřiště nebezpečněji kombinovala, ale také většinou zakončovala ze střední vzdálenosti. Až v 32. minutě rozehráli hosté nakrátko rohový kop, po Vackově centru vrátil míč před branku Kladrubský a volný Kweuke přidal hlavou druhý gól.

Slovácko do poločasu ještě více otevřelo hru, vypracovalo si i velkou střeleckou příležitost. Fujerik se ve 40. minutě ocitl po centru Jiřího Valenty před Blažkem zcela sám, šance se ale lekl a míč trefil tak špatně, že jej sparťanský brankář snadno chytil.

Hned po změně stran se Blažek blýskl znovu, když v 50. minutě po Fujerikově centru z pravé strany chytil hlavičku Jiřího Valenty z bezprostřední blízkosti. V dalším průběhu zápasu Sparta eliminovala tlak protivníka zpřesněním souhry středové řady a zvýšením aktivity v obraně.

V závěrečné čtvrthodině opět Slovácko zvýšilo tlak, centrované míče i střely zdálky ale pochytal Blažek. V závěru propásl další šanci ke skórování Fujerik, který levačkou netrefil přesně míč, a při sólovém útoku si neporadil s Blažkem ani zkušený Švancara.

1. FC Slovácko - AC Sparta Praha 0:2 (0:2)
Branky: 5. Wilfried z pen., 32. Kweuke. Rozhodčí: R. Hrubeš - Jiřík, Tacina. ŽK: Ondřejka, J. Valenta, Kordula, V. Valenta - Řepka. Diváci: 8121 (vyprodáno).
Slovácko: Filipko - Kuncl, Mezlík, Kordula, Kubáň - Fujerik, Volešák, V. Valenta, J. Valenta (80. Hlůpik) - Ondřejka (76. Szmek, 90. Nestorovski), Švancara. Trenér: Soukup.
Sparta: Blažek - Adiaba (54. Hoheneder), Brabec, Řepka, Pamič - Sionko (90. V. Kadlec), Vacek, Kladrubský (60. Hejda), Podaný - Wilfried, Kweuke. Trenér: Chovanec.

Reklama