Hlavní obsah

Jablonec - Olomouc 3:2Jablonec porazil Olomouc 3:2 a dotáhl ji na rozdíl jednoho bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Lafata (penalta) 1 : 0
53. Lafata (penalta) 2 : 0
55. Pekhart 3 : 0
90. Hubník 3 : 1
90. Šultes 3 : 2

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Jablonce potvrdili současnou formu a v utkání 16. kola první ligy porazili Olomouc 3:2. Domácí nasměroval za výhrou dvěma proměněnými penaltami Lafata, třetí gól přidal Pekhart. Hosté v závěru díky Hubníkovi se Šultesem snížili na rozdíl jedné branky, ale vyrovnat už nedokázali. Jablonec, který protáhl neporazitelnost na šest utkání, se tak v tabulce k třetí Sigmě přiblížil na rozdíl jediného bodu.

Článek

Jablonečtí zaznamenali v posledních šesti zápasech včetně středečního pohárového duelu s HFK Olomouc devatenáct branek a střeleckou formu záhy potvrdili i proti dalšímu hanáckému soupeři. Ten jim k tomu ovšem výrazně pomohl. V páté minutě pronikl Lafata do vápna, kde ho zatáhl za dres Dreksa, a sám faulovaný umístěnou ranou otevřel skóre.

Svěřenci Zdeňka Psotky nerezignovali a vypracovali si několik šancí, které ovšem brankou neskončily. Na druhé straně ve 24. minutě vychytal Pekharta Drobisz. Míč ovšem častěji držela Sigma a ve 34. minutě mohl vyrovnat Šultes, kdyby z úhlu nenapálil jen gólmana Špita.

Po pauze Olomouc navázala na hru z první půle. V 53. minutě dostal do běhu krásnou přihrávku Petr, ale se Špitem přehodil i břevno a domácí opět trestali. Pekharta v šestnáctce srazil Vepřek a Lafata z penalty znovu nezaváhal. O chvíli později přidal rozhozeným hostům třetí úder po Kovaříkově přihrávce ve formě hrající Pekhart, který si připsal jedenáctý gól v sezoně a potvrdil pozici elitního ligového kanonýra.

Konec zápasu se pak dlouho dohrával v klidném tempu, poslední minuty ale přinesly Jablonci nečekané starosti. Nejprve korigoval Hubník, jenž se tak jedenáctou trefou v ročníku záhy dotáhl na nejlepšího střelce Pekharta, a za chvíli snížil na rozdíl jediné branky hlavou Šultes. Víc už však Hanáci nestihli.

FK Baumit Jablonec - Sigma Olomouc 3:2 (1:0)
Branka: 5. a 53. obě z pen. Lafata, 55. Pekhart - 90. Hubník, 90.+1 Šultes. Rozhodčí: Kocourek - Filípek, Moudrý. ŽK: Pekhart, Zábojník - Dreksa, Škerle, Vepřek, Bajer. Diváci: 3215.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Pavlík, Jablonský - Jarolím (82. Haurdič), Piták (79. Drsek), Loučka, Kovařík - Lafata, Pekhart. Trenér: Komňacký.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa (46. Bajer), Škerle, Vepřek - Ordoš (78. Přikryl), Rossi, Hořava, Petr (73. Navrátil) - Hubník, Šultes. Trenér: Psotka.

Reklama