Hlavní obsah

Zápasu s Ústím by víc slušela remíza, říkal po vítězství brněnský kapitán Trousil

Josef PešoutPrávo

Záchranářský souboj mezi celky Ústí nad Labem a Brnem zvládli na teplickém stadiónu lépe hosté z Moravy, kteří vstřelili tři góly. A díky vítězství 3:2 stáhli na patnáctém místě tabulky ztrátu na celky před sebou na rozdíl jediného bodu. Posílili tak svoje naděje na setrvání v soutěži, zatímco Ústečtí zůstali přikováni ke dnu tabulky.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brněnský Jan Kalabiška z Brna střílí na brankáře Ústí nad Labem Antonína Bučka. Tomáš Janů z Ústí se snaží střele zabránit.

Článek

„Na zápas jsme se docela těšili. Chtěli jsme odčinit domácí porážku s Ústím, která nám v červenci nastartovala hroznou sérii,“ říkal brněnský kapitán Jan Trousil. „Jeli jsme ven s vědomím, že jsme na tomto hřišti na podzim už jednou vyhráli právě nad domácími Teplicemi a zdejší stadión nám vyhovuje. A věřili jsme, že by to mohlo znovu zafungovat,“ líčil stoper.

„Musím ale objektivně uznat, že zápasu s Ústím by lépe slušela remíza. Soupeř hrál dobrý fotbal, má v kádru šikovné kluky. Ústí sleduji hodně, protože nám jeho utkání náš trenér pouští na videu. Zaplaťpánbůh jsme ještě v první půli odpověděli dvěma góly na ústeckou proměněnou penaltu. A klíčové bylo, že jsme hned po soupeřově vyrovnání na 2:2 dali třetí a nakonec rozhodující gól,“ rozebíral Trousil zápas, po němž Brno oživilo záchranářské šance.

První ligový gól, kterým zároveň přispěl k vítězství na půdě soupeře, vstřelil brněnský stoper Dominik Simerský. „Nejvíc mě těší, že jsme byli celkově úspěšní. Vážím si důvěry trenéra, který má dává v poslední době šanci. Po rohu jsem si počkal na balón a povedlo se mi skórovat,“ usmál se fotbalista, který koncem září oslavil teprve 18. narozeniny.

„Mladíků je nás teď v kádru víc. Začínáme si zvykat a zkušení hráči nás berou jako sobě rovné,“ povídal mladík. Z Teplic jel rovnou do Prahy na sraz reprezentační „devatenáctky“ před zápasem proti Německu v Drážďanech.  „Ve čtvrtek bych měl být zase na tréninku v Brně,“dodal Simerský.

Brněnský kouč Karel Večeřa měl na adresu mladíka jen pochvalná slova: „To, že dal tak brzy po vstupu do ligy gól, mě ani nepřekvapuje. Už v dorostu prokazoval talent a čich na branky. Má předpoklady k tomu, aby se v lize prosadil trvaleji, což by našemu mužstvu hodně pomohlo.“

Srážejí nás chyby, litují Ústečtí

Zklamání panovalo na ústecké straně. „Když dostáváme doma tolik branek, tak nemůžeme vyhrát. Na dva vstřelené góly bychom měli doma aspoň remizovat. Brno bylo šťastnější, srážejí nás hrozné chyby,“ kroutil hlavou útočník Richard Veverka, který sice zaznamenal svou premiérovou prvoligovou trefu, ale neměl z ní žádnou radost. „Zbrojovka nám utekla na tři body. A to v zápase, který byl pro nás jedním z nejdůležitějších v sezóně,“ zdůraznil ústecký forvard.

Obrovských chyb litoval i Vít Vrtělka: „Byl to třetí zápas v řadě, kdy jsme si dali skoro vlastní góly. Naše obranná fáze je katastrofální, to je prostě fotbalové neštěstí. Když jsme brzy vedli, měli jsme příznivý stav udržet. Nechali jsme hrát Polácha, což se nám vymstilo.“

Reklama