Hlavní obsah

Brněnský kouč Večeřa chválil po cenné výhře aktivního Kalabišku

Josef PešoutPrávo

Alespoň částečně si v prvoligové tabulce polepšili fotbalisté Zbrojovky Brno. Už neztrácejí na nesestupové čtrnácté místo tři body jako před zápasy 16. kola, ale od ostravského Baníku je dělí jen jediný bod. Trenér Karel Večeřa vzal s povděkem vítězství na půdě aktuálně posledního Ústí nad Labem na teplickém stadiónu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brněnský Jan Kalabiška z Brna střílí na brankáře Ústí nad Labem Antonína Bučka. Tomáš Janů z Ústí se snaží střele zabránit.

Článek

Jak hodně jste si oddechl poté, co vaši svěřenci vydolovali proti Ústí tři body?

Myslím, že utkání se muselo nezaujatým divákům líbit. Každou chvíli se něco dělo před oběma brankami. Bylo to důsledkem snahy hrát směrem dopředu. Ráz zápasu určila rychlá první branka soupeře z penalty. I když jsme brzy inkasovali, řekli jsme si, že chceme minimálně bod, ale spíš tři. I remíza by byla v naší situaci málo.

Nakonec jste skórovali třikrát, což je na hostující tým dobrá bilance...

Za to jsem samozřejmě rád. Místy jsme byli dost aktivní, ale musím uznat, že ve druhém poločase bylo v naší hře i dost pasivity. Ústí mělo převahu. Snažili jsme se aspoň hrozit z brejků, takže v kontextu zápasu jsem nakonec spokojen s hrou útočníků. Hlavně Kalabiška zaměstnával obranu domácích a díky tomu byl naším nejlepším hráčem.

Byl to pro vás existenční zápas?

Neřekl bych. Existenční je takový duel, který může být definitivním klíčem k záchraně. Těší mě výsledek proti Ústí, z celkového pohledu se však nic nerozhodlo. Máme patnáct bodů, ale není nad čím jásat. Pořád jsme na tom špatně. Odpoutali jsme se sice od našeho nedělního soupeře, jenže setrváváme na předposledním místě.

V závěrečném podzimním kole nastoupíte doma proti Ostravě a v případě vítězství ji můžete přeskočit v tabulce. To je jistě lákavá vidina...

Dobře si uvědomuji, že pokud nepotvrdíme body ze zápasu proti Ústí, přezimovali bychom s největší pravděpodobností na sestupové příčce, což si nikdo z nás nepřeje. Ostrava je v podobné situaci jako Zbrojovka, potřebuje nutně body. Minule ale uhrála remízu na Slavii a to ji asi dodá větší sebevědomí.

Reklama

Související témata: