Hlavní obsah

Rezek se vyspal, dal si kapačky a vyrukuje proti klokanům

PRAHA

Bude to pro něj zvláštní zápas. Nejen tím, že nastoupí k ligovému duelu necelé dva dny poté, co v Dánsku debutoval ve fotbalové reprezentaci. Plzeňský Jan Rezek se v Edenu postaví proti Bohemians 1905, kde na jaře 2008 hostoval jako hráč Sparty. Tehdy byl schopný při své absenci prožít celý zápas v kotli vršovických fanoušků, ti ho tedy od té doby berou za vlastního.

Foto: Petr Horník, Právo

Plzeňský Rezek v boji s Toramanem z Besiktasu Istanbul

Článek

Ze středy na čtvrtek se po návratu z Dánska dostal do postele v půl čtvrté po půlnoci. Ve čtvrtek si dal trénink s Viktorií, po němž si došel na kapačky. A v pátek v 18:15 vyběhne v Edenu proti Bohemce k utkání závěrečného kola ligového podzimu, v němž bude vedoucí Plzeň hájit sedmibodový náskok před druhou Spartou.

„Hrát zápas po dvou dnech, to se stává jen v přípravě, kdy se mužstvo většinou po poločasech vystřídá. K soutěžnímu utkání hned po dvou dnech jsem však v mužích ještě nikdy nenastoupil. Ale fyzičku máme, zvládneme to,“ věří Rezek. Zatímco on hrál až do 65. minuty, jeho plzeňští kolegové Limberský a Petržela se na trávníku v Aarhusu mihli na trávníku až v závěrečné pětiminutovce.

S reprezentačním debutem je spokojený

„Svůj reprezentační debut jsem si užil. Modlil jsem se, aby Petr Čech chytil penaltu, nechtěl jsem v premiéře zažít porážku. Musím mu poděkovat, že to dokázal,“ líčil Rezek. V Dánsku patřil k nejlepším českým hráčům. „Nejsem žádný špílmachr. Vím, jaká je moje role. Měl jsem ze svého výkonu docela dobrý pocit.“

Na podzim dal v lize deset gólů. Zdá se, že i na jaře si kanonýr půjde s Plzní pro ligový titul a pro sebe pro korunu krále střelců. Navzdory skvělému podzimu se zatím po žádných nabídkách ze zahraničí nepídí. „Nikdy neříkej nikdy, ale žádná konkrétní nabídka není. V Plzni jsem navíc spokojený, takže o odchodu vůbec nepřemýšlím. Byla by to i škoda, s Viktorkou mám velkou šanci zahrát si zase evropské poháry,“ těší se Rezek.

Zápas začne v 18:15, přímý přenos vysílá Nova Sport.

Předpokládané sestavy - Bohemians 1905: Sňozík - Cseh, Lukáš, Nikl, D. Nešpor - Moravec, Štohanzl, Držík, Kaufman - Škoda, Ibragimov. Absence: Hartig (ČK), M. Nešpor (zranění), Kaufman (nejistý start).

Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Brezinský, Bystroň, Limberský - Petržela, T. Rada, Horváth, Kolář, Rezek - Bakoš. Absence: Navrátil (ČK).

Reklama

Související témata: