Hlavní obsah

Mladoboleslavský fotbalista Bulut byl doma v Austrálii zatčen

SYDNEY/PRAHA

Australský fotbalista Mladé Boleslavi Kerem Bulut byl zatčen v Sydney pro podezření ze spáchání několika trestných činů a následně propuštěn na kauci. Soud ho čeká v lednu. Středočeský klub o problémech osmnáctiletého útočníka ví a nyní se se svým hráčem, který za mužstvo naposledy nastoupil 29. srpna a pak odjel reprezentovat juniorský výběr Austrálie, snaží spojit.

Foto: Petr Horník, Právo

Kerem Bulut (vpravo) na archivním snímku v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

O případu informoval server sportal.com.au. "Spolupracujeme i s australským fotbalovým svazem, který je nám velmi nápomocný a komunikativní," řekla dnes ČTK ředitelka obchodu a komunikace mladoboleslavského celku Sylva Hottková, která případ za klub řeší.

Buluta zatkla australská policie minulý pátek. Obvinila jej z ublížení na zdraví, výtržnictví a zastrašování poté, co se prý s dalšími čtyřmi lidmi z gangu Muslimského bratrstva bojovníků dostal do křížku s jinou skupinou na proslulé pláži Bondi Beach v Sydney. Údajně mělo jít o řešení staršího sporu.

Bulut byl ve čtvrtek propuštěn podmínečně na kauci. Do dalšího soudního líčení, které se má uskutečnit 24. ledna, se musí třikrát týdně hlásit na policii a nesmí opustit domov jindy než mezi osmou hodinou ranní a šestou večer.

Australský fotbalista s tureckými kořeny se v Mladé Boleslavi dohodl v létě na dvouleté smlouvě, ale zatím v české lize odehrál jen sedm zápasů, v nichž vstřelil jednou branku. Na konci srpna odjel pomáhat juniorské reprezentaci Austrálie na kvalifikační turnaj do Číny, kde v říjnu několika góly výrazně pomohl k postupu "Soceroos" na mistrovství světa do 20 let, které se příští rok uskuteční v Kolumbii. Boleslavský klub se od té doby snaží Buluta kontaktovat, ale marně.

Bulut není prvním hráčem Mladé Boleslavi, který má problémy se zákonem. Za ublížení na zdraví a výtržnictví dostal loni podmíněný dvouletý trest se zkušební dobou tři roky další útočník Jakub Řezníček za to, že v Příbrami zbil jiného mladíka.

Reklama

Související témata: