Hlavní obsah

Čaroděj Vaniak končí, ve Slavii bude trénovat mladé brankáře

PRAHA

Brankář fotbalové Slavie Martin Vaniak povede během jarní části sezóny mládežnické brankáře vršovického klubu. Podle vyjádření Slavie se o jeho dalším působení v kádru ligového áčka ještě bude rozhodovat a není vyloučena možnost, že se bude věnovat pouze trenérské práci. Sám gólman, který si vysloužil přezdívku Čaroděj, však prohlásil, že aktivní kariéru již v pátek definitivně ukončil.

Článek

Ještě v pátek se normálně mrskal v brance prvoligového áčka. A pak oznámil, že to byl poslední trénink v jeho dlouhé kariéře. „V áčku jsem definitivně skončil, po Novém roce ve Slavii nastupuji jako trenér gólmanů k žákům a dorostencům,“ řekl brankář Martin Vaniak pro server iDnes.

Již v pondělí odlétá do Španělska na trenérskou stáž, kde bude sledovat přípravu a zápasy Atlétika Madrid. Pobyt mu zprostředkoval Tomáš Ujfaluši.

„Na práci s mladými gólmany se velice těším, už jsem s nimi v minulosti trénoval,“ řekl slávistickému webu Vaniak. „Nebudou to se mnou mít lehké, určitě budeme tvrdě pracovat. Bude to se mnou peklo,“ směje se.

Vaniak nedávno oslavil čtyřicátiny. Do Slavie přišel už jako zkušený gólman v červenci 2007.  Pro slávistické fanoušky se stal legendou díky svým výkonům v kvalifikaci Ligy mistrů proti Ajaxu Amsterdam. Získal oba dva ligové tituly, celkem nastoupil do 81 ligových zápasů. Během podzimu chytal v osmi zápasech, po příchodu brankáře Zdeňka Zlámala plnil roli třetího gólmana.

Reklama

Související témata: