Hlavní obsah

Rada začal skvěle, Liberec s ním získal deset z dvanácti možných bodů

LIBEREC

Hladkým vítězstvím 3:0 nad posledním celkem tabulky zakončili fotbalisté Slovanu Liberec podzimní účinkování v Gambrinus lize. Po vedoucím gólu do sítě Ústí nad Labem v prvním poločase přidali po přestávce další dva a s přehledem vyhráli. Liberecký trenér Petr Rada tak dosáhl po příchodu k týmu pěkné série bez porážky, z toho byly tři výhry bez inkasované branky. Jeho tým nasbíral za měsíc deset z dvanácti možných bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér fotbalistů Liberce Petr Rada

Článek

„I když je to klišé, musím uvést, že jsme čekali s Ústím těžké utkání. Soupeř prohrál minule nešťastně s Brnem 2:3 a k nám přijel s vědomím, že nemá co ztratit. Předtím Ústí podávalo venku slušné výkony, a tak jsem svoje svěřence nabádal k soustředěnosti,“ říkal liberecký kouč.

„Konkrétně jsem upozorňoval na Jindráčka, Veverku a Volka, což jsou rychlostní typy hráčů s technickou vyspělostí. Zároveň jsem věděl, že to bude z naší strany zápas o trpělivosti. Abychom nezačali zmatkovat, pokud třeba nedáme do třicáté minuty vedoucí branku. Ale skórovali jsme ještě v prvním poločase, což nás uklidnilo. Hráli jsme dobře po stranách, jsem spokojen s přístupem i fotbalovou kvalitou. Třeba defenzivní záložník Gecov asi čtyřikrát vystřelil z dálky,“ líčil Rada.

Liberec souhlasil s tím, aby proti němu nastoupili za Ústí obránci Janů a Polák, kteří jsou v tamním týmu na hostování.  „V tom nevidím problém. Podle mě je úplně zbytečné dávat do smlouvy nějaká omezení ohledně zákazu startu proti mateřskému klubu. To neuznávám,“ uvedl Rada.

Habanec: Oceňuji Liberec

„Ten liberecký počin vůči našemu klubu ohledně jmenovaných hráčů se mi líbil, zaslouží naše ocenění. Když nám půjčil hráče na rozehrání a na výpomoc, tak asi byli horší, než ti, které mají ve vlastním kádru. A my jsme Janů s Polákem samozřejmě rádi využili i ve vzájemném zápase, i když to k bodům nevedlo,“ komentoval zajímavou situaci ústecký trenér Svatopluk Habanec. „Každý klub má v tomto směru asi svou strategii. Třeba Ostrava zakázala starty proti nám Bučkovi i Krautovi a Plzeň Tomáši Krbečkovi,“ pokračoval ústecký kouč.

Ústí inkasovalo v posledních čtyřech kolech nevídaných čtrnáct gólů. „I z toho důvodu se mi vystoupení v Liberci špatně hodnotí. Byl jsem nespokojen s nedůrazem v osobních soubojích. Gecov nebo Štajner naše hráče přetlačili na míči. Ráz zápasu určila první branka a definitivně rozhodl druhý gól po rohu,“ konstatoval Habanec.

Podzimní bilancí je zklamán. „Máme jen dvanáct bodů. To je po sedmnácti kolech málo a o pět bodů zaostáváme za nejnižším limitem, který jsme si před sezónou pro tuto fázi ligy stanovili,“ dodal ústecký trenér.

Reklama

Související témata: