Hlavní obsah

Spalovač Petržela vzal prohru s Bohemians na sebe

Karel FeltPrávo

Plzeňský rychlík Milan Petržela (27) je v lize známý tím, že uteče kterémukoliv obránci. Na druhou stranu je považován za jednoho z největší paličů stoprocentních šancí. To potvrdil i v závěru pátečního duelu v Edenu, kde měl na kopačce vyrovnání. Bohemians byli pod obrovským tlakem, ale Petržela opět selhal... „Prostě jsem to pos..., prohru beru na sebe,“ přiznal chlapsky čerstvý reprezentant.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vitalij Trubila z Bohemians 1905 (vpravo) v souboji s plzeňským Milanem Petrželou.

Článek

V závěru zápasu s Bohemians jste měl na kopačce minimálně bod. Co se stalo?

Netrefil jsem bránu. Tohle se musí dávat. Prostě jsem to pos..., prohru beru na sebe. Omluvil jsem se i klukům v kabině.

Co Plzni chybělo v Edenu, kam přijela jako jednoznačný favorit?

Všude jezdíme jako favoriti, protože jsme v tabulce první. Ale soupeři se na nás chystají a liga je tak vyrovnaná, že můžete kdekoliv vyhrát, ale i s kýmkoli prohrát. Proti Bohemce jsme to zkrátka nezvládli.

Jaké důsledky pro vás může mít tahle prohra?

To uvidíme v neděli v podvečer, podle toho, jak bude hrát Sparta s Budějovicemi. Ligu povedeme dál, ale se šesti nebo sedmi body by se přezimovalo líp, než se čtyřmi.

Na těžkém terénu jste se snažili prokombinovat s míčem až do branky. Proč jste nestříleli z větší vzdálenosti?

My jsme si vytvořili šance i bez střelby z dálky. Bohužel jsme je neproměňovali. Chybělo i víc štěstí. Bohemka výborně bránila.

Nepůsobil na vás příliš i velký tlak, pod kterým jako lídr ligy hrajete?

Ten si nepřipouštíme. Když prohráváte, moc příjemné to není. Snažili jsme se to otočit. Odpovědnost na sebe brali jednotlivci a zkoušeli se dostat do zakončení. Bohužel se nám nepodařilo výsledek otočit.

Mohou vás poslední dvě nepovedená utkání nějak poznamenat pro jaro?

To ne. Před námi je zimní přestávka. Odpočineme si a připravíme se na jaro. Pořád vedeme, i když náš náskok se ztenčil. Týmy, které máme v tabulce těsně pod sebou, přijedou do Plzně a my musíme využít domácího prostředí. Především ale musíme navázat na úspěšný podzim. A na to máme.

Reklama

Související témata: