Hlavní obsah

Obránce Janů: Jsem rád, že jsem si zahrál proti Liberci

Josef PešoutSport.czPrávo
Aktualizováno

Fotbalový obránce Tomáš Janů se poprvé v kariéře představil na libereckém stadiónu v roli soupeře. Hráč, který strávil v dresu Slovanu Liberec do letošního srpna nepřetržitě dvanáct let, nastoupil v severočeském derby za Ústí nad Labem. A v barvách týmu, v němž momentálně hostuje, zažil porážku 0:3.

Foto: Josef Pešout, Právo

Tomáš Janů.

Článek

Jaký to byl návrat do Liberce?

Slovan byl těžkým soupeřem. Dostali jsme od něj tři góly. Byl to těžký zápas, ale snad se nemáme za co stydět. Mrzí mě každé prohrané utkání. Ale jsem rád, že jsem si zahrál, i když mě výsledek nepotěšil.

Nepřál jste si za nepříznivého průběhu, aby už byl konec...

Víte, že ano. Po třetím gólu už nebylo o co hrát. Liberec je ve formě. Nepovedlo se nám ho více potrápit.

ak jste přijal fakt, že vám Liberec nebránil ve startu za Ústí ve vzájemném zápase?

V Ústí jsem měl povolené hostování do konce prosince a tenhle duel se původně neměl na podzim hrát. Vždyť sedmnácté kolo se mělo uskutečnit až na jaře a teprve nedávno svaz rozhodl o jeho listopadovém termínu. To, že mi liberecké vedení umožnilo nastoupit proti Ústí, mě nepřekvapilo. Totéž asi platilo i pro Honzu Poláka, který v Ústí rovněž hostuje z Liberce. A stihl na podzim odehrát dokonce oba vzájemné zápasy.

Stačil jste prohodit pár slov s libereckými hráči?

Tolik času na to nebylo, ale určitě k tomu dojde v příštích dnech. Asi se stavím na libereckém stadiónu, protože kluci ještě trénují.

Čím to, že Ústí je v závěru podzimu v takové krizi?

Dostávali jsme hodně gólů. Soupeři se proti nám střelecky chytli, a pak je to těžké. Pro ústecké kluky byly všechny zápasy dobrou školou.

Nelitujete ústeckého angažmá?

Ústí mi dalo šanci pokračovat v lize. Až na zápas v Plzni jsme vyloženě nepropadli.

Jak to s vámi vypadá ohledně dalšího působení?

Za Ústí jsem odehrál poslední zápas a vracím se do Liberce na zimní přípravu. Budu komunikovat s trenérem Radou a uvidíme, co bude dál. Nejraději bych zůstal v Liberci, kde mám ještě na půl roku smlouvu. Záleží na dohodě s vedením a trenérem.

Reklama

Související témata: