Hlavní obsah

Trenér Petrouš o čistce ve Slavii: Nikoho jmenovat nebudu

Se Slavií trenér Michal Petrouš sestoupal až do prvoligových propadlišť, chmury po prohraném boji v Mladé Boleslavi červenobílí nemohli zakrýt. „Myslím pozitivně,“ reagoval přesto rázně kouč na dotaz, s jakými myšlenkami půjde do zimní pauzy. V klubu sužovaném finančními i výkonnostními problémy určitě hodně neklidné.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Slavie Michal Petrouš.

Článek

Podzim je za vámi. Co říkáte prohře na závěr v Mladé Boleslavi?

Hodnotí se mi to velice špatně. Dostat tři góly je kruté.Soupeři jsme je nabídli sami vlastními chybami. Začalo to tím, že jsme nezvládli jednoduchou standardku soupeře. Jeho náskok se nám povedlo srovnat, ale vzápětí jsme zase inkasovali. To nás bohužel v poslední době provází. Sráží nás individuální chyby. Je těžké pro trenéra vědět, že se nemůže spolehnout na toho či onoho hráče. Musíme vybrat pro jaro takové, kteří se chyb vyvarují.A soustředit se na to abychom neinkasovali. Nehraje se na krásu, ale na branky.

Máte jasno o čistce?

Nikoho jmenovat nebudu.

Ale ty chyby byly zřetelné…

Ondra Čelůstka nezpracuje míč, odrazí se od něj k protihráči. Jarda Černý to samý. Jsou z toho góly. To jsou chyby, jaké by se v první lize vůbec neměly objevovat. Soupeř to dokáže využít a sám nám nic takového nenabídne.

Jak těžké pro vás rozhodování o kádru bude?

Hrajeme o záchranu, hlavně po psychické stránce musejí tedy být hráč připraveni. Slavia v téhle situaci dlouho nebyla, je třeba se opřít o ty, kteří jsou odolní.

Jaký si dáváte časový horizont?

Čtrnáct dnů, musím brát pochopitelně v potaz i ekonomickou situaci. Věřím, že vybereme ty, kteří to zvládnou, a dostanou Slavii do klidného středu tabulky.

Velmi rychle se asi budete muset rozhodnout u Černého vzhledem ke končící smlouvě…

Nemám jasno. Ale neznamená, že když chyboval, že zrovna on bude končit a neprodloužíme s ním smlouvu. Dnes jinak odvedl slušnou práci.

S jakými myšlenkami půjdete do zimní pauzy?

Myslím pozitivně.

Reklama

Související témata: