Hlavní obsah

Chceme navázat na konec podzimu, říká liberecký Nezmar

Konec dobrý, všechno dobré - mohou si říkat v souvislosti se závěrem podzimu fotbalisté Liberce. Poslední měsíc v lize je zastihl ve formě, kterou zúročili i v sérii čtyř zápasů se třemi vítězstvími a cennou remízou na půdě lídra z Plzně. „A na tohle období budeme chtít samozřejmě navázat i v dalším pokračování soutěže,“ naznačuje aktuální pohodu v týmu zkušený útočník Jan Nezmar v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce Jan Nezmar (vpravo) a Radek Dejmek

Článek

Podzimní část jste dokončili na sedmém místě prvoligové tabulky. Jak to vnímáte?

Dosavadní průběh sezóny jsme ale v první fázi neodehráli tak, jak jsme si představovali. Závěrem se naše hra i postavení určitě zlepšily. Nezbývá nám nic jiného, než si nejprve odpočinout a pak popracovat přes zimní přípravu. A navázat na povedený konec podzimu.

Po intermezzu ve středu obrany při zápase v Plzni jste se v zápase proti Ústí vrátil na svoje místo v útoku a dal jste i gól. Bylo těžké se zase přeorientovat na obvyklý post?

Myslím, že jsem s tím neměl problém. Útočné návyky mám díky tomu, jak dlouho se pohybuji ve vrcholovém fotbale, celkem zažité. Byli jsme pořád ve hře, kombinovali jsme a dostávali se do šancí, takže jsem si i dost zahrál.

Nemrzí vás, že pro rozjetý Liberec podzim skončil?

Na tom, jestli toho lituji, přece nezáleží. Prostě máme za sebou sedmnáct kol tak, jak to určila termínová listina.

Kam až může Slovan vystoupat v tabulce?

Jsme v takové situaci, že musím použít otřepané tvrzení, že vzhlížíme jen k dalším zápasům. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Když budeme pokračovat tím stylem, jakým jsme zvládli poslední čtyři zápasy, tak se není čeho obávat. A věřím, že se můžeme ještě posunout nahoru. Ale je to o poctivé práci a to je ve fotbale každodenní záležitost. Nálada v kabině je samozřejmě jiná, než kdybychom přezimovali dva nebo tři body od sestupových příček. Máme chuť do zimní přípravy.

Reklama

Související témata: