Hlavní obsah

Olomouc - Příbram 3:1Absence tří zadáků ani korupční aféra Sigmu nezastavily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Petr 1 : 0
18. Hubník 2 : 0
33. Huňa 2 : 1
43. Murín 3 : 1

Petr MarekPrávo

Olomouc se musela v nedělním duelu proti Příbrami obejít bez tří obránců základní sestavy, nijak ji to však nerozhodilo. Stejně jako korupční aféra, v níž figuruje a kterou minulý týden přiživily Lidové noviny a poté i další média. Podala parádní ofenzívní výkon a výhrou potvrdila svoji třetí příčku v tabulce.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Vlevo Marek Plašil z Příbrami, vpravo Michal Hubník z Olomouce.

Článek

Hanáci začali opatrně a tak v úvodních minutách překvapivě aktívnější byli hosté. Nebezpečnou akci založil však jen Pilík, který přesným centrem hledal Huňu, před nímž v poslední chvíli hasil Janotka. To byl však jen klid před bouří.

Sigma dala jasně najevo, kdo je pánem na hřišti, během několika sekund. Nejprve v 17. minutě Hubník našel na malém vápně Petra a ten nezaváhal. Téměř po rozehrání Sigma znovu udeřila, když Ordoš parádně uvolnil Hubníka a ten přesnou ránou k tyči skóroval podruhé a zároveň se svou dvanáctkou brankou dostal do čela tabulky střelců. Pět minut na to mohl olomoucký kanonýr skórovat znovu, ale tentokrát hlavou přestřelil.

Dál se však i pak na bránu Příbrami valil útok za útokem. Střelcům Sigmy ale ve finální fázi chyběla přesnost a tak se ke slovu mohli dostat i Příbramští. Pilík si ve 30. minutě naběhl na centr Divíška, z deseti metrů však pálil nad. Domácí zadáci si to ale jako varování nevzali a o tři minuty později vyrobili další chybu a tu s přehledem využil Huňa, když z blízka prostřelil Drobisze.

Na druhé straně čaroval gólman Hruška, který nejprve vytáhl dělovku Hořavy z třiceti metrů a poté zázračně i hlavičky Rossiho a Ordoše. Dvě minuty před koncem poločasu však již neodolal. Stoper Kalas přesným centrem našel hlavu svého parťáka ze středu obrany Murína a ten vsítil třetí gól.

Další mohl přidat hned po přestávce Ordoš, jemuž ideální přihrávku naservíroval Hubník, ale Hruška parádním zákrokem opět zazářil. Sigma dál vytrvale útočila a hostům na zvrat nedala žádnou šanci. Sama ještě několikrát mohla skórovat, když nejblíže k tomu byl agilní Hubník. Žádná z šancí se však již neujala a tak se skóre neměnilo.

„Hrál se velmi kvalitní ofenzivní fotbal a to především zásluhou Příbrami, která si počínala odvážně, když důsledně napadala a byla i neobyčejně aktivní. Však si také ´tady vypracovala více šancí, než třeba Sparta. My jsme tentokrát nechtěli hrát moc kombinačně, na postupný útok, ale spíše jednoduše, abychom nestrosovali naši mladou obranu a to se nám povedlo. Získali jsme tři body, udrželi třetí příčku a za to jsme rádi,“ tvrdil kouč Sigmy Zdeněk Psotka.

„Prvních šestnáct minut nám vyšlo. Byli jsme aktivní, vypracovali jsme si dvě šance, jen jsme je bohužel neproměnili. Pak nás Sigma začala přehrávat. Navíc jsme vyrobili dvě individuální hrubky a ty potrestala. Od stavu 2:0 zápas kontrolovala a nedala nám nejmenší šanci na lepší výsledek,“ konstatoval trenér Příbrami Roman Nádvorník.

SK Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 3:1 (3:1)
Branky: 17. Petr, 18. Hubník, 43. Murín - 33. Huňa. Rozhodčí: Damková - Večeřa, Santarius. ŽK: Divíšek (Příbram). Diváci: 5036.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Murín, Kalas, Machalický - Rossi, Ordoš (64. Navrátil), Hořava - Šultes, Hubník (89. Vašíček), Petr (75. Přikryl). Trenér: Psotka.
Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J. Štochl, Nohýnek, - Pilík (81. Šlapák), Videgla, Tarczal, Divíšek (75. Wágner) - Huňa (86. Mojdl), M. Štochl. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: