Hlavní obsah

Sparta - Budějovice 2:0Na Letné opět řádila africká legie

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kweuke 1 : 0
57. Bony 2 : 0

Karel FeltSport.czPrávo

Sparta stáhla náskok Plzně na první příčce tabulky podle očekávání na čtyři body. V nedělním sychravém podvečeru neponechala nic náhodě a Jihočechům nedala na Letné šanci. O góly se postarala opět africká gólová legie Kweuke - Wilfried.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého gólu Bony Wilfried se objímá s Tomášem Řepkou.

Článek

Sparta začala aktivně, ale střelecké pokusy, včetně Wilfriedovy dělovky, nenašly cíl.  Hosté byli od začátku zalezlí, a když se odvážili přes půlící čáru, pak se snažili udržet míč na kopačkách. Vystřelit na Blažka jako by se báli.  Po další akci domácích Wilfried nabídl šanci Zemanovi, ale ten ji prováhal. Krátce na to hlavičkoval nad branku Kucka. A tak vzal odpovědnost za první gól na sebe opět Kweuke, který propasíroval míč pod Kučerou a dal tak pátý gól v pátém ligovém utkání v řadě.

Jihočeši se osmělili k první střele po rozehraném trestném kopu, ale míč po teči skončil nad brankou. Lašovka později mířil do Blažkovi náruče. a Mezlíkovu ránu gólman Sparty vyrazil nohou.  Tím aktivita hostů skončila a znovu se zatáhli do obranné ulity.  Vlastní šestnáctku bránili jako husiti vozovou hradbu u Sudoměře.  V závěru poločasu našel Zeman z trestného kopu volného Wilfrieda, ale ten hlavičkoval vedle branky.

Hned v úvodu druhé půle nabídla Sparta Jihočechům nepřesnými přihrávkami dvě šance. Tu první elegantně zlikvidoval Řepka, když tělem nepustil k míči Ondráška a podruhé se dostal míč až k Blažkovi, který při odkopu trefil Mezlíka, ale míč skončil nad břevnem.  Stejně sparťani naložili s šancí, kterou jim nabídl Černák. Kušnír pálil vedle.  Další Kuckovu nepřesnost vzápětí nepotrestal Mezlík.

Domácí na dlouhé minuty úplně vypadli z rytmu, ale překvapení hosté toho nedokázali využít ke kloudnější akci. A tak se opět ujal vlády Kweuke. Vybojoval míč, naservíroval ho Wilfriedovi, který ho uklidil k levé tyči, a svojí parádu opět oslavili tanečkem.  Sparta ovládla hřiště a mohla přidat brzy i další gól, ale Kucka se utopil v nesmyslných kličkách.  Další bomba Kweukeho pak prosvištěla těsně nad břevnem.

Když pak Wilfried vymyslel oblouček na Kadlece, ten si míč stáhl, ale Lengyel mu ho ukopl. Na druhé straně Otepka z trestného kopu orazítkoval levou spojnici břevna a tyče Blažkovy branky.  V závěru zápasu  už si domácí vedení v klidu pohlídali.

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)
Branky: 17. Kweuke, 57. Wilfried. Rozhodčí: Matějek - Pelikán, Slavík. ŽK: Vacek, Kweuke - Otepka, Černák. Diváci: 8253.
Sparta: Blažek - Kušnír (70. Hoheneder), Brabec, Řepka, Pamič - Kadlec, Vacek, Kucka, Zeman (83. Sionko) - Wilfried (90.+1 Lačný), Kweuke. Trenér: Chovanec.
České Budějovice: Kučera - Riegel, Lencevič, Lengyel, Žižka - Laštovka, Černák, Rakovan (63. Pecka), Otepka, Mezlík (90.+1 Kadula) - Ondrášek (79. Stráský). Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: