Hlavní obsah

Chovanec Afričany nechválil, Šilhavý na ně měl recept

Karel FeltPrávo

Leonard Kweuke a Bony Wilfried opět dotáhli svými góly fotbalovou Spartu k vítězství. Kweuke dal první a na druhý přihrál Wilfriedovi. „Spolupráce nám vychází perfektně. Umíme si vyhovět, ale o to, kdo dá víc gólů, rozhodně mezi sebou nesoutěžíme. Důležité jsou body pro Spartu,“ říkal spokojeně Bony Wilfried po výhře 2:0 nad Českými Budějovicemi.

Foto: René Volfík, ČTK

Bony Wilfried ze Sparty (vpravo) a Dmitrij Lencevič z Českých Budějovic.

Článek

Po vstřeleném gólu předvádějí společně africké tanečky. „Chtěl jsem tentokrát něco přidat pro diváky, ale byl jsem unavený, tak jsem se k tomu neodhodlal. Hrál jsem v týdnu za reprezentaci. Konec sezóny ale ještě nemáme. Čekají nás dva důležité zápasy Evropské ligy. Musíme se na ně co nejlépe připravit. Tohle vítězství, kdy jsme zároveň stáhli náskok Plzně, je pro nás moc důležité i po psychické stránce,“ přiznal útočník z Pobřeží slonoviny.

„Bony s Leem nás táhnou gólově, ale herně to třeba dneska nebylo ideální. Čekali jsme od nich víc. Musí se zlepšovat. Určitě jsou také velkým oživením ligy,“ řekl na adresu africké legie generální sportovní manažer a kouč Sparty Jozef Chovanec. K nedělnímu duelu pak dodal: „Bylo to průměrné utkání. Budějovice potvrdily, že patří k soupeřům, kteří nám nesedí. Důležité pro nás jsou hlavně tři body.“

„Bylo to hrozně těžké utkání. Budějovice patří k soupeřům, kteří na Letné hlavně brání. My jsme moc chtěli vyhrát a stáhnout náskok Plzně. To se nám podařilo. Nebylo lehké se proti obraně soupeře prosazovat. Povedlo se nám to dvakrát, ale mohli jsme dát i víc gólů. Na druhou stranu jsme opět dělali zbytečné chyby a mohli inkasovat,“ přiznal Juraj Kucka, po jehož přihrávce měli Jihočeši jednu z největších šancí.

Kouč Jihočechů, bývalý vynikající stoper Jaroslav Šilhavý přiznal, že si jeho svěřenci nevěděli rady s útočným africkým duem Sparty. Sám však věděl recept, jak by se dali eliminovat. Jeho svěřenci ho však nedokázali použít. „Nalepili se na ně, ale Kweuke i Wilfried jsou velice silní. Otočili se i s obráncem a šli na bránu. Mnohem účelnější by bylo odstoupit od nich na krok a hlavně zdvojovat je. Jenže to jsme nedokázali realizovat,“ konstatoval Jaroslav Šilhavý.

Reklama