Hlavní obsah

Prohra Plzně nás hodně motivovala, přiznal Brabec

Karel FeltPrávo

Sparta stáhla náskok Plzně na čtyři body. Porazit v neděli doma České Budějovice brali sparťané jako povinnost. „Prohra Viktorie nás hodně motivovala,“ přiznal třiatřicetiletý stoper Sparty Erich Brabec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Erich Brabec

Článek

Berete tři body z utkání s Českými Budějovicemi jako povinné vítězství?

Vzhledem k vývoji v tabulce a páteční prohře Plzně s Bohemians určitě. Pokud jsme chtěli stáhnout ztrátu na Viktorku, museli jsme Jihočechy porazit. Měli jsme velkou motivaci a také se to podařilo.

Ale jednoduché to nebylo... To určitě ne. Ono není lehké porazit kohokoliv. Budějovice dobře bránily, což na Letné praktikuje většina týmů. Pro nás jsou podstatné tři body, i když výkon nebyl ideální.

Co říkáte střelecké explozi Wilfrieda s Kweukem? Je to paráda! Hezky se na to i kouká. Hlavně ať jim to vydrží co nejdéle. Hlavně teď v zápasech Evropské ligy v Palermu a na Letné s CSKA Moskva.

Po dvanáctém kole ligy jste ztráceli na Plzeň dvanáct bodů, po sedmnáctém už jsou to jen čtyři. Jste spokojení se stíhací jízdou? Těch dvanáct bodů bylo opravdu hodně. Tyhle čtyři už vypadají líp. My jsme ve druhé polovině podzimu prohráli jen doma s Teplicemi, což nás stejně mrzí. Ale splnili jsme to, co jsme si řekli, že uděláme do konce podzimu maximum, abychom ztrátu co nejvíc snížili. Umožnila nám to pochopitelně i Plzeň svými ztrátami. Páteční porážka nás určitě povzbudila.

Na tabulku se teď kouká asi mnohem lépe... To určitě. Plzeňáci sice říkají, že tabulku nesledují, ale my ano. Ale nepropadali jsme depresi ani, když měli ten velký náskok. Na podzim jsme měli i hluchá období, v nichž se nám nedařilo získávat body. Hlavně nám utekl úvod ligy prohrami v Hradci a Budějovicích.Ale vyhráli jsme sedmkrát venku a potvrdili ty body i výhrami doma nad relativně lehčími soupeři.

Obhajoba titulu se tedy jeví už mnohem reálněji? O tom je předčasné mluvit. Pro nás podzim ještě neskončil, čekají nás dva důležité zápasy v Evropské lize. Pak si trochu odpočineme a v přípravě na jaro budeme přemýšlet o obhajobě. Zbývá ještě třináct těžkých kol a my máme úvod jara hodně těžký. Začínáme v Ostravě a třetí jarní zápas hrajeme v Plzni. Musíme se na začátek jara dobře nachystat, protože ten úvod může být klíčový. Když ho zvládneme, uvidíme, jak se bude jaro dál vyvíjet.

Reklama

Související témata: