Hlavní obsah

Horváth: Byli jsme teď za dámičky, ale i tak je podzim neskutečný

Trenér Pavel Vrba označil závěrečná dvě kola ligového podzimu za výsledkový propadák. I tak však fotbalisté Viktorie Plzeň přezimují v čele tabulky se čtyřbodovým náskokem na druhou Spartu. A nebyl by to kapitán Pavel Horváth, kdyby plzeňské ztráty v posledním týdnu nezlehčil. „Škoda je umřít. I tak je tenhle půlrok pro Plzeň neskutečný,“ vyzdvihl špílmachr Viktorie.

Foto: Jakub Macháček, ČTK

Fotbalisté Plzně oslavují se svými fanoušky výhru v Hradci králové. Vpředu kapitán Pavel Horváth.

Článek

Po dvanácti kolech jste ligu vedli o dvanáct bodů. Po páteční porážce na Bohemians a nedělní výhře Sparty už jen o čtyři. Není to škoda?

Škoda je umřít... My přece nic nebalíme. Určitě nebudeme věšet hlavy a nachystáme se na jaro. Věřím, že budeme schopní trápit ostatní až do konce ligy. I tak je tenhle půlrok pro nás neskutečný. Kdyby mi někdo řekl před sezonou, že po podzimu povedeme o čtyři body, tak bych si poplácal na čelo a myslel si o něm svoje.

Nikdo však nečekal, že druhou porážku v soutěži okusíte právě na Bohemians.

Prospali jsme začátek. Prvních deset minut jsme soustředění nechali v kabině a pak nebyli schopní dát gól. Navíc jsme se ve vápně chovali jako dámičky, moc se nám do soubojů, kde to bolí, nechtělo. Nepodali jsme výkon, na který máme. Proto jsme prohráli.

A také proto, že vyrovnávací gól neplatil. Přitom se zdálo, že trefa Brezinského byla regulérní.

Teď je nám to platné, jak mrtvému zimník... Moc se mi nezdálo, že by Honza Rezek stál brankáři ve výhledu. Jenže pomezní to bohužel mávl. A když jsem se pak rozhodčích ptal, ani jeden mi nebyl schopen vysvětlit, proč gól neuznali. Tak nevím... Na druhé straně jsme měli další dvě tutové šance, jež nám měly na výhru stačit.

Dá se říci, že jste v posledním utkání předvedli nejhorší podzimní výkon?

Spíš takový rozháraný. Bohemka dala brzy gól a pak nás dostala tam, kde nás mít chtěla. Umlátila to. Nehrálo se v Dolíčku, a my se přesto nechali strhnout atmosférou. Já si moc nezahrál a myslím si, že ostatní taky ne.

V posledních kolech jste tedy dvakrát prohráli a jednou remizovali. Došel vám dech?

To snad ne. V Boleslavi jsme nebyli horší, také s Libercem to bylo vyrovnané. A Bohemka uspěla srdcem. Jak říkám, přesto jsem z podzimu nadšený.

Asi jste ovšem rádi, že už přichází zimní přestávka.

To asi jsme. Budou Vánoce, třeba napadne sníh a bude hezky... Odpočineme si, začneme chodit na hokej, věnovat se rodinám a jiným sportům. Nastoupíme s chutí do přípravy a zakousneme se do toho. Teď nás ještě čeká úterní pohárová odveta v Opavě, kde chceme postoupit do čtvrtfinále. Po ní si sedneme do restaurace a zakončíme úspěšný půlrok.

Nemáte tedy obavy, že bodové ztráty ze závěru podzimu mohou ovlivnit atmosféru během zimní přípravy?

To se určitě nestane. Nikdo přece nemohl čekat, že povedeme ligu o čtyři body. A my navíc podávali takové výkony, že jsme si první místo zasloužili!

Reklama

Související témata: