Hlavní obsah

Brno - Ostrava 0:2Baník rozhodl v Brně o vítězství dvěma góly během deseti minut

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Neves (penalta) 0 : 1
62. Šenkeřík 0 : 2

BRNO

Dvě branky v rozmezí deseti minut druhého poločasu zajistily fotbalistům Baníku Ostrava v duelu týmů ze dna prvoligové tabulky v Brně vítězství 2:0 nad Zbrojovkou. Vedoucí branku vstřelil v 53. minutě z pokutového kopu Neves, druhý gól přidal hlavou Šenkeřík.

Článek

Baník tak prolomil dlouhou sérii brněnských nezdarů, neboť naposledy vyhrál v jihomoravské metropoli před více než šestnácti lety 1:0. Zbrojovka prohrála v podzimní části ligy už šesté utkání v domácím prostředí a zůstala na sestupové patnácté pozici.

Utkání mělo nezvyklou kulisu. Po zkušenostech z duelu před půldruhým rokem, který provázely výtržnosti fanoušků Baníku, nařídila policie přísná bezpečnostní opatření. Příznivci Brna reagovali bojkotem zápasu, neboť se jim nelíbilo, že se v den utkání neprodávaly vstupenky. Brněnský kotel tak zel prázdnotou, na protější tribuně bylo zhruba 150 příznivců ostravského klubu. Celkem podle pořadatelů přišlo 2109 diváků.

Trenér Zbrojovky Karel Večeřa dodržel své slovo z předzápasové tiskovky a dal důvěru stejné sestavě, která v posledním kole v Teplicích zdolala Ústí nad Labem. Techničtější Baník se dostával v prvním poločase častěji k zakončení, jeho šancím ale chyběla přesnost. V 6. minutě se blýskl domácí brankář Bureš, který kryl Zeherovu hlavičku. Tentýž hráč trefil ve 20. minutě z trestného kopu ve výhodné pozici pouze domácí zadáky.

Hodek neuspěl

Brňané spoléhali hlavně na protiútoky, které nejčastěji vedl po levé straně rychlý Kalabiška. K zakončení se ale domácí fotbalisté dostávali spíše ze střední vzdálenosti. Největší šanci měl v 28. minutě Hodek, jenž se ocitl sám před Daňkem, přehodit ostravského brankáře se mu ale nepodařilo.

Po půlhodině hry prověřil znovu Zeher domácího brankáře, který nebezpečnou ránu k tyči kryl. V závěru poločasu Baník zvýšil tlak, Brňané ale udrželi čisté konto.

Do druhého poločasu se místo mladíčka Přerovského objevil v brněnské sestavě Rabušic, který se hned uvedl ukázkovým únikem mezi dvěma obránci soupeře, střela však mířila přímo do Daňka. V dalších minutách už ale přebral aktivitu Baník.

Hned z protiútoku volný Zeher trefil brankáře Bureše a odražený míč poslal Hušbauer vedle branky. V 52. minutě Lukešův centr trefil domácího obránce Trousila do ruky, vzápětí Rýdel fauloval soupeře v trestném území a rozhodčí Franěk nařídil penaltu. Tu bezpečně proměnil Neves.

O deset minut později Brňané nechali na levé straně hodně prostoru Lukešovi. Jeho střelu Bureš vyrazil přímo k Šenkeříkovi, který hlavou přidal druhou branku.

Ostravští fotbalisté i potom pokračovali v útočném pojetí. K náporu se domácí mužstvo vzchopilo až v závěrečné čtvrthodině, jeho snaha se ale změnila v marnost a beznaděj.

FC Zbrojovka Brno - FC Baník Ostrava 0:2 (0:0)
Branky: 53. Neves z pen., 62. Šenkeřík. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Lhoták. ŽK: Rýdel, Trousil, Dostálek - Greguš. Diváci: 2109.
Brno: Bureš - Michálek, Simerský, Trousil, Hamouz (68. Dostálek) - Přerovský (46. Rabušic), Polách, Rýdel, Husár - Kalabiška, Hodek (79. Střeštík). Trenér: Večeřa.
Ostrava: Daněk - Řezník, Neuwirth, Bolf, Neves - Hušbauer, Lukeš, Greguš - Šenkeřík (70. Pilík), Zeher (85. Vrťo), Fantiš (75. Koukal). Trenér: Marko.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články