Hlavní obsah

Teplice - Jablonec 1:2Podzimní část ligy uzavřela výhra Jablonce v Teplicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Kovařík 0 : 1
47. Kovařík 0 : 2
85. Mahmutovič 1 : 2

TEPLICE

Fotbalisté Teplic dohráli podzimní část první ligy ve velkém útlumu. V závěrečném zápase 17. kola dnes podlehli Jablonci 1:2 a z posledních čtyř zápasů vytěžili jediný bod. O výhře Jablonce rozhodl dvěma góly Kovařík, domácí se probudili až v závěru, to jim ale stačilo jen na Mahmutovičovo snížení. Jablonec přezimuje na čtvrtém místě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Admir Ljevakovič z Teplic (vlevo) a jablonský Karel Piták v hlavičkovém souboji.

Článek

Na poslední zápas ligového podzimu dorazily v lezavé zimě a dešti jen necelé dva tisíce diváků. Domácí se sice snažili v úvodu tvořit hru, jenže jejich snaha postupně vadla na nepřesnostech. Jediný aspoň trochu viditelný výsledek přinesla 24. minuta: Vondrášek tečoval na bližší tyči roh zprava a brankář Špit měl velké štěstí, že na míč ještě stihl reflexivně dosáhnout. Následná dorážka se potom snesla těsně za břevno.

Pak už začal hrát Jablonec, který byl v soubojích uprostřed hřiště každou minutou dravější, pohyblivější a získané míče dostával směrem dopředu o poznání snáz. První varování přišlo po půlhodině hry, jenže neatakovaný Jarolím zpoza vápna ještě netrefil.

Skóre otevřel po Pitákově asistenci Kovařík

Za minutu už ale jeho tým stejně vedl. Piták si zaběhl na pravé straně na kolmý pas, podíval se a křížem našel úplně volného Kovaříka, který placírkou trefil přesně k tyči. Tepličtí byli v soubojích pozdě a brzy je mohl stihnout ještě jeden trest. Zpětný pas si za vápnem našel zase Jarolím, a i když se trefil o poznání lépe, bylo z toho jen břevno.

Teplické hráče provázel do kabin pískot nespokojených fanoušků a ani po poločase si je rozhodně neudobřili. Už po minutě kopal Jablonec roh z levé strany, míč prošel až na malé vápno ke Kovaříkovi a jablonecký záložník hlavičkoval sám, bez jakéhokoli výskoku a přesně k tyči. Tepličtí se od té chvíle propadli do hluboké křeče, báli se na sebe vzít zodpovědnost a Jablonec se pohodlně bránil.

Až po hodině hry se domácí trochu otřepali a dostali se do několika šancí, jenže Doškovu hlavičku vykopl z branky jeho spoluhráč Mahmutovič. V 66. minutě pak po Marešově prostrčení pádil sám na branku Mahmutovič, ale trefil jen břevno.

Domácí už vypadali bezradně, přesto se pět minut před koncem dočkali alespoň snížení. Verbířův centr z pravé strany propadl až na malé vápno, odkud ho uklidil do sítě Mahmutovič. Poslední vzepětí Teplic už ale Jablonec ubránil.

FK Teplice - FK Baumit Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 85. Mahmutovič - 31. a 47. Kovařík. Rozhodčí: Jech - Kordula, Vysloužil. ŽK: Siva (Teplice). Diváci: 1950.
Teplice: Grigar - Vidlička, Smejkal, Hošek, Rosa - Vondrášek (70. Zoubele), Ljevakovič (46. Verbíř), Čajič (63. Došek), Siva, Mareš - Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Jablonec: Špit - Zábojník (46. Drsek), Huber, Pavlík, Jablonský - Vošahlík, Loučka, Piták (83. Haurdič), Jarolím, Kovařík - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: