Hlavní obsah

Kluci mi přihrávali jako na zlatém podnose, komentoval jablonecký Kovařík své dva góly

TEPLICE

Absence vykartovaného kanonýra Tomáše Pekharta, autora jedenácti podzimních gólů, se nijak nepromítla do výkonu fotbalistů Jablonce v dohrávce 17. kola Gambrinus ligy v Teplicích. Dokonale jej totiž střelecky zastoupil levý záložník Jan Kovařík, který vstřelil obě branky vítězů. Jablonec vyhrál 2:1 a sérii neporazitelnosti rozšířil na sedm kol v řadě.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jan Kovařík z Jablonce (vlevo) a Vlastimil Vidlička z Teplic

Článek

„Do zápasu jsem šel s velkou motivací, protože jsem za Teplice hrál asi rok a půl za žáky a pocházím z nedalekého Litvínova. Hlavně v mládí jsem měl k teplickému fotbalu hodně blízko, a tak mě těší, že se mi proti tomuto klubu dařilo,“ svěřil se hrdina utkání Kovařík.

„Kluci mi připravili ideální přihrávky. Bylo to jako na zlatém podnose. Před prvním gólem krásně nahrál Karel Piták a na mně bylo, abych jen trefil branku. Povedlo se mi to tak, jak jsem chtěl. Při druhém gólu jsem byl nekrytý v teplické šestnáctce a mohl jsem po centru Marka Jarolíma hlavičkovat do sítě. Trošku jsme si vyměnili místo s Pavlem Drskem, který obvykle chodí při rohových kopech dopředu. A pak jsem mohl dát i třetí gól, ale to bych chtěl na jedno utkání asi moc,“ líčil záložník.

Spokojen hlavně s první půlí

V sedmnácti podzimních kolech skóroval celkem třikrát. „I na tréninku se snažím zakončovat. A teď jsem si splnil nějakou metu, když jsem dal dva góly v jednom utkání. Střelecky to byl můj nejlepší výkon v sezóně,“ těšil se ze své bilance člen reprezentační „jedenadvacítky.“

Spokojen by především s výkonem mužstva v prvním poločase v Teplicích. „Dobře jsme kombinovali a vytvářeli jsme si pěkné šance. Ale zhruba od šedesáté minuty jsme trochu přenechali taktovku Teplicím, které potřebovaly snížit. Kdybychom na chvíli nepolevili, mohli jsme vyhrát 2:0. Domácí sice snížili, ale vyrovnat jsme jim už nedovolili,“ shrnul Kovařík průběh zápasu.

Jablonečtí se dobře vypořádali i s těžkým terénem. „Už při rozcvičce bylo hřiště docela rozbité. Ale nechtěli jsme se na to vymlouvat,“ vykládal fotbalista. A zastavil se i u podzimu jako celku. „Já jsem hlavně rád, že mám místo v základní sestavě. Konkurence v jablonecké záloze je obrovská. Trošku jsme pokazili začátek, ale pak jsme se rozjeli. Škoda nedávné domácí remízy s Boleslaví. Kdybychom ji porazili, mohli jsme skončit i výš v tabulce. Klidně bychom hráli dál, ale musíme respektovat, že nastává zimní přestávka. Myslím, že máme natolik silný kádr, abychom po loňském druhém místě znovu pomýšleli na pohárové příčky,“ dodal jablonecký záložník po výhře v severočeském derby.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články